Başkan Kocabaş’tan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Başkan Kocabaş’tan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Samsun'da yerel seçime aylar kala aday adayları sahneye çıkmaya başlarken İYİ Parti'de ise flaş bir gelişme yaşandı. İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

Samsun'da İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kesinleşti gibi. Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün haberine göre, İmren Nilay Tüfekci, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in onayı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. 

Akşener'in Tüfekci'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ise yeşil ışık yaktığı hatta onay verdiği de gelen bilgiler arasında. İYİ Parti'de daha önce Samsun Büyükşehir Belediyesi için Erhan Usta'nın aday gösterileceği iddiası kulislere düşmüştü. Ancak Erhan Usta'nın 31 Mart 2019 seçimlerinde bağımsız Büyükşehir adayı olması ve seçimi Mustafa Demr'in kazanması sonrası Usta'ya oluşan tepkilerin halen devam etmesi nedeniyle, Erhan Usta'nın 2024 seçiminde aday gösterilmesinden vazgeçildiği öğrenildi. 

İYİ Parti Lideri Akşener'in son genel seçimde Samsun Milletvekili adayı gösterdiği İmren Nilay Tüfekci'yi 2024 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tercih edeceği ve önümüzdeki süreçte de Tüfekci'nin ismini açıklayacağı gündeme geldi.