Bafra Belediyesi, yardım kampanyaları ile ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremin ardından yürütülen yardım kampanyasıyla birlikte gıda kolisinden suya, soba ve muhtelif ısıtıcıdan battaniyeye, çocuk ve yetişkin kışlık giyim malzemesi ve diğer acil ihtiyaç malzemelerine kadar her alanda depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen iki yıkıcı depremin etkileri halen devam ederken depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarıyla seferber olan Bafra Belediyesi, bugüne kadar Elbistan deprem bölgesine 30 Tır dolusu yardım ulaştırılmasına vesile oldu.

Hem deprem bölgesinde hem de depremden ilçeye gelen depremzedelerin her alanda yanında olarak desteğini esirgemeyen Bafra Belediyesi son olarak, Elbistan deprem bölgesine Aşevi çadırı kurarak depremzedelerin yemek ihtiyaçlarını karşılamakta destek sağlıyor.

Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda Belediye Aşevinde görevli dört personelle kurulan aşevi çadırında günlük üç öğünde 1000 kişilik sıcak yemek ikramında bulunuluyor.

Depremzedelerimize her alanda destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Biz biriz birlikte Türkiye’yiz. Bizler dayanışma ve yardımlaşma duygusu güçlü olan, başımıza gelen her türlü felakette yeniden ayağa kalkmasını bilen bir milletiz. Her alanda depremzedelerimizin yanındayız. Her alanda üzerimize düşen görevlerimizi büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Deprem bölgesine ulaştırdığımız yardım tırlarımız, ekip ve ekipmanlarımız ile deprem bölgesinde afetten etkilenen kardeşlerimizin yanlarında olduk. Şimdi de o bölgede zor şartlarda yaşam savaşı veren kardeşlerimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için Aşevi çadırlarımızı bölgeye sevk ederek günlük 3 öğün olmak üzere 1000 kişilik sıcak yemek ikram ediyoruz. Temizlik İşlerimizden bölgede görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız da üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Depremin yıkıcı, sarsıcı etkilerinden bir an önce kurtulmak için birbirimize sımsıkı sarılıp destek olarak kurtulmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından deprem bölgesinde görevlendirilen Temizlik İşlerine bağlı ekip, geçici barınma alanlarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.