“Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemize bir kez daha kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.” diyen Başkan Hamit Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Sonsuz hikmetlerle dolu olan Kadir Gecesi, emsali olmayan, dua ve tövbe kapılarının ardına kadar açık olduğu, feyzinden ve bereketinden istifade edilmesi gereken müstesna zaman dilimleridir.

Kur’an-ı Kerim’imiz içerisinde “Leyletü’l Kadr” olarak geçen, tüm İslam âlemi için kötülüklerden arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizi çoğaltmalı, bundan sonraki günlerde de istikrar ve istikametin önemli olduğunu bilerek her günü Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Maneviyatımızın demlendiği, rahmet ve mağfiretin bir sağanak gibi üzerimize yağdığı, bizleri Ramazan Bayramı ile müjdeleyen bu güzel gecede birlik ve beraberliğimizin daim olmasını, yardımlaşma ve dayanışma değerlerimizin gelişmesini, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini, ülke ve millet olarak imtihanından geçtiğimiz asrın felaketi olayının yaralarını bir an önce sarabilmeyi ve daha güzel günlere milletçe kavuşabilmeyi yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Kıymetli hazinemiz Kur’an-ı Kerim’in dünyayı aydınlatan bir meşale gibi inmeye başladığı bu mukaddes gecenin ülkemize ve İslam âlemine barış ve esenlik getirmesini temenni ediyor, aziz milletimizin, değerli hemşehrehrilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.”