Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden başarıyla çıkıp iktidarını koruyan AK Parti’nin 2024 yerel seçimlerinde öncelikli hedefi kaybettiği büyükşehirleri geri almak.

Bafra Siyasi kulisinin bu günlerde gündemi belediye başkanlığı: İşte Bafra belediye başkanlığı için kamuoyunda konuşulan o isimler...
 

Normal takviminde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım devam ediyor. Seçim tarihi yaklaştıkça aday olmak isteyenlerin de isimleri kamuoyunda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Şimdiden birçok isim gerek medyada, gerekse siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.
BRT Haber Merkezi olarak kamuoyunda ve siyasi kulislerde dillendirilen Bafra  Belediye Başkanlığı için en çok ismi geçenleri sizler için derledik: İşte ilk olarak Bafra Belediye Başkanlığı için gündemde yer alan o isimler....

AK PARTİ BAFRA

Mevcut Başkan Hamit Kılıç’n 2024 yerel seçimlerinde Tekrar AK Parti Bafra Belediye Başkan adayı olması kesin gözüyle bakılıyor… İşte bu yüzden zaman zaman yazılarımda bu ifadelere yer veriyorum.

Elbette siyasettir bu ve yarın ne olacağı bilinmez Hamit Kılıç’ın ciddi bir hata yapmadığı takdirde 2024 seçimlerinde AK Parti’nin tekrar Bafra Belediye Başkan adayı olacağını tahmin ediyorum.

AK Parti’den Aday Adaylığı için Osman Genç,Ömer Çapoğlu ve Hamdi Yıldız’ın isimleri geçiyor.

MHP BAFRA

MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna ,Önceki Dönem İlçe Başkanı Ve Milletvekili Adayı Abduraahman Çamaş , 2014 Yerel Seçimlerinde Bafra Belediye Başkan Adayı olan ve Mevcut Ticaret Odası Başkan yardımcısı İnşaat mühendisi Özgür Topkaya’nın isimleri geçiyor.

İYİ PARTİ BAFRA

İYİ Parti’de bu dönem aday hareketliliği yaşanacak. Öyle görünüyor ki aday adayı noktasında bu seçimde İYİ Parti Ak Parti ve MHP ile yarışacak. Kulislere bir çok isim gündeme geliyor. İYİ Parti kulislerinde en çok adı geçen isim kuşkusuz Bafra  İlçe Başkanı, iş insanı Aydoğan Yılmaz. 

Bafra Belediye Meclis Üyesi İsmail Bekar,Eski İlçe Başkanı Zafer Bektaş,eski Belediye Meclis üyesi Fatih Önder Şenol,Ufuk Saral  ve Avukat Yunus Gün’ün isimleri de kulislerde konuşulan bir diğer isimler.

CHP BAFRA

CHP Bafra’da yapacağı ilçe kongresinden sonra seçim çalışmalarını hız verecek ,Belediye Başkanlığı Aday adaylığında  Eski Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar,Avukat Serkan Dönüm ve Eski İlçe Başkanı Nihat Oktay’ın isimleri geçiyor.

HAREKETLİ OLACAK

Kısacası, bu seçim kampanyası son derece hareketli olacak gibi görünüyor. Bilinen ve beklenen  tek gerçek Bafra ve Türkiye'miz için yeni uzun soluklu ve oldukça renkli bir seçim süreci bizleri bekliyor. Bafra Belediye Başkanlığı için Aday bolluğu yaşanması bekleniliyor…

Kuşkusuz kamuoyu anketleri ve temayül yoklamalarından çıkacak sonuçların da aday belirlemede etkisi olacaktır.