Bafra Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için yola çıkan 60 personel ve iş makineleri, Elbistan’da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında ve yardım malzemelerinin dağıtımında görev alıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve en az 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası yaraları sarmak üzere tüm birimleriyle teyakkuza geçen Bafra Belediyesi, deprem bölgesine ayrıca 2 adet morglu cenaze yıkama aracı, 5 adet çift kabin portatif wc gönderdi.

Elbistan’da AFAD koordinasyonunda arama-kurtarma çalışmalarına destek veren ve depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesinde görev alan ekiplerle sürekli irtibatta olan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Dualarımız depremzede kardeşlerimiz ve sizlerle. Elinizden gelenin fazlasını yapın” talimatını verdi.

Bafra Belediyesi’nin tüm çalışanlarının deprem bölgesine gönüllü olarak gitmek istediğini kaydeden Başkan Kılıç, “Yüzyılın felaketinde tüm ülkemizde olduğu gibi Bafra’mızda da büyük bir üzüntünün yanında inanılmaz bir kenetlenme de yaşanıyor. İlçede yürütülen yardım kampanyaları adeta akına uğradı. Herkes seferber olmuş durumda. Bölgeye intikal noktasında da çok sayıda taleple karşılaşıyoruz. Belediye personelimizin de nerdeyse tamamı depremzede kardeşlerimize destek amacıyla bölgeye gitmek istiyor. Tüm personelime teşekkür ediyorum. Lakin o bölgede şu anda daha çok arama-kurtarma konusunda uzman kişilere ihtiyacımız var. Her belediyemiz gibi bizler de iş makinelerimiz ve araçlarımızla deprem bölgesindeyiz. Ekibimizin bir kısmı da yardım malzemelerinin depremzede kardeşlerimize ulaştırılmasında görev alıyor. Son olarak 2 adet morglu cenaze yıkama aracı, 5 adet çift kabin portatif wc’yi bölgeye gönderdik. Arkadaşlarımız o alanda olan tüm insanlar gibi ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Biz felaketler noktasında çok kez sınav verdik ve her defasında zor günleri kenetlenerek aştık. Yüzyılın felaketi olarak nitelendiren bu felaketi de alnımızın akıyla atlatacak, yaralarımızı hızlı bir şekilde saracağız inşallah” dedi.