Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Aşevinde haftanın 6 günü günde 2 öğün olmak üzere ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, engelli ve depremzede vatandaşlara yemek yardımı yapılıyor.

Bafra genelinde yaşayan 65 yaş üstü ve engelli 169 hanede yaşayan 329 vatandaşın yemekleri 2 aşevi aracı ile kapı kapı dolaşarak evlerine bırakılıyor. 117 hanede yaşayan 323 vatandaş ise her gün Belediye Aşevinden sıcak yemeklerini kendileri teslim alıyor. Bunların yanında 22 hanede yaşayan 79 ihtiyaç sahibi de günlük ekmek ihtiyaçlarını buradan karşılıyor.

Bafra’da sosyal belediyeciliği önemseyen ve ihtiyaç sahiplerinin her anında hep yanında olduklarının vurgusunu yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Yardımlaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin huzurunu, mutluluğunu ilçemizin dört bir yanına taşımaya devam ediyoruz. 2006 yılından bu yana Belediye Aşevinde vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere her gün 3 çeşit sıcak yemeği ihtiyaç sahiplerimiz ile buluşturuyoruz. Bafra’mızda aşevi aracı ile bizim dağıttığımız, aşevinden gelip alan ve yemek almayıp sadece ekmek alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız dâhilinde toplam 277 hanede 652 vatandaşımızın sofrasını bereketlendiriyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden vatandaşlarımızın yüzünü güldürüyor aynı zamanda hayır dualarını alıyoruz. Çok şükür bu da bize yeter. Her zaman dediğimiz gibi çalınmadık kapı, girilmedik gönül kalmasın diye tüm imkânlarımız ile vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bafra Belediyesi GES-i Halka Anlatacak Bafra Belediyesi GES-i Halka Anlatacak

Editör: Tahsin Kurumahmut