Ozan, Dereler ve Yeraltı Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan derenin taşması sonucunda 13 evi su basarken herhangi bir can kaybı yaşanmaması gönüllere su serpti. Taşkın nedeniyle köyleri birbirine bağlayan köprü ise ulaşıma kapanırken yollarda maddi kayıplar meydana geldi.

Vatandaşların zor anlar yaşadığı bölgelerde gerekli çalışmalara hız kesmeden başlayan Bafra Belediyesi, can ve mal kayıplarının önüne geçmek, vatandaşların mağduriyetini gidermek için cansiperane bir şekilde iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. 

Sağanak yağış nedeniyle kanal ve derelerde su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak oluşan sel afetinde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmek ve vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek amacıyla AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile birlikte bölgede olan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Allah’a şükür ilçemizde sel felaketi nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşamadık. Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı ile birlikte, Ozan, Dereler Yeraltı, Kolay, İnözükoşaca ve Kapıkaya mahallelerimizde afetin boyutunu inceledik. Hasarlarımızı tespit ettik. Onlar için de hız kesmeden çalışmalarımıza başlayacak, afetin izlerini düzelteceğiz. Fen İşleri ve Temizlik İşleri ekiplerimiz sahada gerekli tedbirleri alarak çalışmalarına devam ediyor. Bizler de hayatı normal akışına döndürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir kez daha vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ülkemizi etkisi altını alan afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.