14 Mayıs günü Milli irade sandığa gitti,  7'li koalisyonun ortak adayı Kılıçdaroğlu'na 2.4 milyon oyluk bir fark atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan göğüsledi. 
Cumhur İttifakı'nın yarışı hem Meclis'te hem de Cumhurbaşkanlığı'nda açık ara farkla önde tamamlaması, CHP sempatisi  Başkanların morallerini bozdu.

BAŞKAN ERDOĞAN'A VE SEÇMENE HAKARET!
CHP’ye sempatisiyle bilinen  Bafra GİAD Başkanı Muharrem Uyar,soyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda;  Sandıktan çıkan sonuçtan gayet memnunum, zira 20 yıldır yaratılan enkazın başkalarının elinde kalmasına gönlüm razı değildi

•sadece korkuyorum, bilinçsizce ülkenin her köşesine dağılmış, belediye tarafından kulaklarına küpe takılmadan gezen insan topluluklarından korkuyorum.dedi.

DÜZENLEDİKLERİ KONFERANSA CUMHUR İTTİFAKI KATILMADI.

Bafra Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) tarafından Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonun da Organize edilen “Bafra Kalkınma Planı ” konulu Konferansa Cumhur ittifakından hiçbir siyasetçi katılmadı.

CUMHURUN VEKİLLERİNİ ZİYARET ETTİ.

Geçtiğimiz günlerde Bafra Genç İş İnsanları Derneği yönetim kurulu başkanı Muharrem Uyar, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin katılımı ile AK PARTİ Samsun Milletvekilleri  Orhan Kırcalı,  Ersan Aksu’yu ve İYİ PARTİ Milletvekili Erhan Ustayı, makamında ziyaret etti.

 Kamuoyunda bu ziyaret ,Bafra Giad Başkanı Muharrem Uyar'ın geri adım atttığı olarak yorumlandı.