Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yoğun katılımla gerçekleşen "Bafra Kıyamda Bafra Meydan'da" programı, Filistin'e destek vermek için bir araya gelen 2 bin kişiyi ağırladı. Programa, AK Parti Samsun Milletvekili ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını Bafra Sivil Toplum Platformu adına Memur-Sen Bafra İlçe Başkanı Seçim Çalışkan yaptı. Çalışkan, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası sessizliğe tepki gösterdi ve insanlık vicdanını harekete geçirmeye çağırdı. Sözlerinde İsrail'in zulmüne karşı durmanın önemini vurgulayan Çalışkan, Filistin'in yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından sahneye İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi Kurucusu (İFAM) Dr. İhsan Şenocak çıktı. Şenocak, Filistin'deki soykırıma dikkat çekerek İsrail'in geleceğinin yok oluşa doğru gittiğini ve Akdeniz'e döküleceğini ifade etti. Şenocak'ın konuşması, salonu dolduranların sık sık attığı sloganlarla kesildi.

Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı

Program, Filistin'e destek ve İsrail'in zulmüne karşı duyarlılık mesajlarıyla dolu bir atmosferde gerçekleşti. Etkinlik alanında toplanan vatandaşlar, Filistin'e desteğini göstererek Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak Gazze'yi destekleyen sloganlar attı.

Editör: Tahsin Kurumahmut