12-18 Aralık tarihlerinde Bafra’da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.

-Olay, Alaçam Caddesi Akbank civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Akbank civarında Mahmut Ç. ile Fırat E.’nin arasında sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmada Fırat E. tartıştığı Mahmut Ç.’yi bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.

-Olay Kemalpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Otoparkta buluşan çocuklar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine K.Ö. E.E.’yi 6 yerinden bıçakladı. Olaya müdahale etmek isteyen E.E.’nin arkadaşı T. E., de koluna aldığı bıçak darbesiyle yaralandı.

- Kaza, Atatürk Bulvarı Bağkur Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine seyir halinde olan O.D. idaresindeki 55 AFT 515 plakalı otomobil ile N.A'nın kullandığı 06 BHR 673 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 06 BHR 673 plakalı otomobil sürücüsü ile otomobilde bulunan Ö.A. yaralandı.

-Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Çeltik delege seçimlerinde 2 bin 300 çeltik üreticisinden 1146’sı oy kullandı. 3 adayın yarıştığı seçimde 542 oy alarak komisyona üye olarak seçilen Kaygusuz Mahallesi’nden çeltik üreticisi Mecit Aytek, 3 yıl görev yapacak.
Seçimde diğer adaylar Şükrü Derebey 343, Salih Küçük ise 241 oy aldı.

- Uzun zamandır havaların sıcak geçmesi, yazdan kalma günler artık kendini soğuk havalara bırakmaya başladı.
Aşırı yağmur ve soğukların peşinden ise Bafra’ya ilk kar Bafra ilçesine 40 km. uzaklıktaki İğdir köyüne düştü.

- UNESCO Doğal Miras Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti, bu yıl 50 bin 227 kişi tarafından ziyaret edildi.

-“Paylaşmak güzeldir ve duyarlılıktır benim adım, başarı soyadım” temalı etkinliğe ilgi büyük oldu. Bafra Anodolu Lisesi Öğrencileri evlerinde annelerinin, kimi öğrenciler de kendi yaptıkları yiyecekleri okulun spor salonunda satışa sundular. İhtiyaç sahibi öğrenciler ile tedavi gören lösemi hastası 12. sınıf öğrencisine destek amaçlı yapılan etkinlikte 6 bin 424 liralık satış gerçekleşti. Etkinliğe okuldaki Sosyal Yardımlaşma Kulübü, Gezi İnceleme ve Tanıtım Kulübü öğretmenleri ile öğrenciler destek oldu.

-Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen ortak akıl buluşmalarında söz sırası dolmuş şoförlerine geldi.
Yürütülen çalışmalar ve projeleri ilçenin tüm dinamikleri ile istişareler gerçekleştirerek hayata geçiren Hamit Kılıç başkanlığındaki Bafra Belediyesi, ortak akıl buluşmaları kapsamında dolmuş hatları şoförleri ile bir araya geldi. Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya Başkan Yardımcıları Ahmet Tokgöz ve Şaban Hüryaşar'ın yanında belediye ilgili birim müdürleri ile dolmuş hatları şoförleri katıldı.

-Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’a iade-i ziyarette bulundu.

- Samsun'un en büyük ilçesi olan Bafra’da 2500 liranın altında neredeyse kiralık daire kalmadı.

Bafra’da 3+1 doğalgazlı dairenin kirası ortalama 3 bin liradan 8 bine kadar çıkıyor.