En düşük emekli maaşına zam kararı. Yeni düzenleme geldi En düşük emekli maaşına zam kararı. Yeni düzenleme geldi

Hükümetin geçen hafta açıkladığı tasarruf tedbirlerinin haftasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Samsun ve ilçelerinde bulunan vergi dairelerine en yüksek borçlari olan mükelleflerin listeleri gönderildi.

Buna göre vergi dairelerinde borç sıralamasında ilk 250'ye giren mükelleflerin listesi geldi ve vergi daireleri bu mükellefler hakkında işleme başladı.

Bir çoğu şirket ve yüksek cirolu mükelleflerin olduğu işyerlerinin taşınmaz ve araçlarına e-haciz yapılırken banka hesaplarına da bloke konuluyor.

Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü'de (SGK) alacaklarını tahsil etmek için harekete geçti ve prim borçlarını en az altı ay geciktiren mükelleflerin banka hesaplarına bloke koydurdu. Samsun'da son günlerde bankalardaki hesaplarına, taşınmazlarına, ve araçlarına haciz konulan mükellefler kurumlara başvurarak borçları için taahhütte bulunuyor.

Piyasalardaki mali ve SGK takibi ile birlikte piyasada da bir yeni bir yapılanma beklentisi oluştu. Fakat maliye yetkileri bunun şu an için imkanının olmadığını belirtiyorlar.

Editör: Tahsin Kurumahmut