Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK'nın ortak çalışması sonucunda, Haziran ayında emekli maaşlarına 3 bin TL bayram ikramiyesi eklenerek hesaplara yatırılacak.

16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK'nın yürüttüğü çalışma tamamlandı.

Bu kapsamda, Haziran ayı emekli maaşları erken ödenecek ve maaşlara 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi eklenecek.

İşte emeklilere ödenecek Haziran maaşlarının tarihleri ve detayları...

Bazı meslek grupları için ''peşin vergi'' uygulaması geliyor Bazı meslek grupları için ''peşin vergi'' uygulaması geliyor

Haziran ayında maaşlarına ek olarak 3 bin TL bayram ikramiyesi alacak milyonlarca emekli için sevindirici bir haber geldi.

16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, birçok emekli kurban ibadetini yerine getirebilmek için maaşlarının erken yatırılmasını talep ediyordu.

Emeklilerin büyük bir kısmı, maaşlarının yetersizliği nedeniyle kurban kesmekte zorlanırken, bu erken ödeme onlar için büyük önem taşıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan maaş ödemeleri, bu yıl Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere öne çekilecek.

16 milyondan fazla emeklinin maaşlarını ve ikramiyelerini bayram öncesinde alabilmesi için yetkililer çalışmalarını tamamladı ve ödeme takvimini belirledi.

Bu yıl bir ilke imza atılarak, 2018'den beri yılda iki kez ödenen ikramiyeler, Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte yatırılacak.

EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİ O TARİHTE HESAPLARA YATACAK16 Haziran'da başlayacak bayram öncesinde, ikramiye ödemeleri için en muhtemel tarihler 10-14 Haziran olarak öne çıkıyor.

Türkiye'deki geniş emekli kitlesi dikkate alınarak, bankacılık sisteminde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ödemeler, emeklilerin statülerine göre belirlenen tarihlerde yapılacak.

Maaş ve ikramiye ödemelerinin öncelikle Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerine, ardından Bağ-Kur emeklilerine ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına verilmesi planlanıyor.

Editör: Tahsin Kurumahmut