Nöbetçi Fırın uygulaması tepki topluyor...

Bafra'da uygulanan 'Nöbetçi Fırın' uygulamasına tüketiciden tepki var. Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından art arda gelen zamanlarda artan ekmek fiyatlarının insanları yeterince rahatsız etmesi yetmez gibi şimdide 'Nöbetçi Fırın' uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar uzak mesafedeki nöbetçi fırınlara gidildiğinde harcanan yakıtında insanlarda strese neden olduğunu belirtmekte.

Sosyal medya hesaplarımızdan ve telefonlar Haber merkezimize ulaşan, Bafra’da yaşayan vatandaşlar; " Pazar günleri hangi fırının nöbetçi olduğunu bile bulamadıklarını belirterek, paramızla eziyet çekiyoruz,Bafra halkına bunu mu reva görüyorlar?" şeklinde eleştirilere sebep oldu.

"Pazar günleri yaptığımız tüm hazırlıklar boşa gidiyor"

Bafra’da Lokantacılık yapan bir işletmeci, hafta sonları müşterilerine bayat ekmek vermek istemediklerini söyledi. "Gerek bizim açımızdan, gerekse buraya dışarıdan gelen vatandaşlar arasında çok büyük bir problem, biz burada yemek veriyoruz. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. yemeğin olmazsa olan ekmeğin bayat olması ya da dün akşamdan kalmış olması bizim için büyük problem oluşturuyor. Müşterilerimizi ikna edemiyoruz. Pazar günleri Bafra’da fırınların kapalı olduğunu söylediğimiz zaman bize "Böyle bir şey olabilir mi? Ne demek fırın kapalı" diyerek yemek yemekden vazgeçiyorlar. Bütün yemeklerin yanında gerekli olan ekmek bunu da bulamıyoruz" dedi.Fırıncılar Odası’nın aldığı bu karar çok yanlıştır.Bir an önce bu sorunun ortadan kalkmasını istiyoruz dediler.