Bafra’da özellikle sitelerde kiralara yeni kafadan zamlar yapıldı. 3 ay öncesi ile şimdi ki arasında ki kira fiyatları afaki derecede değişti. 3 ay önce 2 bin TL istenilen boş dairelere, şimdi kira bedeli olarak 5 bin ila 5 bin 500 TL aralığında bir fiyat çekiliyor. Bu durum karşısında çaresizliğini dile getiren kiracılar, “Bu insanların aç gözlüğünden bıktık usandık” diyerek isyanını dile getirdi. “Bu neyin zammı?” demeden de geçemeyen kiracılar, yetkililerden artık bu artışlar karşısında bir yaptırım istediler.

“MAAŞIN YARISI KİRAYA GİDİYOR”

“Asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan bir vatandaşın maaşının yarısı ev kirasına gidiyor.” diyen bir takipçimiz, “Kiracılar oldukça dar bir boğazdan geçiyor. Aç gözlü bazı ev sahipleri yüzünden bu da boğaz iyice daralmış durumda. 8 bin 500 TL alan bir asgari ücretli 5 bin TL’sini kiraya veriyor. Elde kalan 3 bin 500 TL ile 1 ay boyunca çocuğunun okul masrafını mı karşılasın, ev giderlerini mi karşılasın, özel ihtiyaçlarını mı karşılasın? Bilinmiyor. Hesaplar alt üst olmuş durumda.” dedi.

 “UZMANLAR SIKI SIKI TEMBİHLEDİ”

Uzmanlar kiracıları ısrarla tembihleyerek “kiracılar kira bedelini kira sözleşmelerine mutlaka olduğu gibi yazmalıdır. Çünkü olası bir durumda yapılan bu fırsatçılık ilerde kanıt olarak ev sahiplerinin karşısın çıkacağına eminiz. Bu anlamda sözleşmeler fırsatçılık yapanların en büyük kanıtı olacaktır.” dediler.

İŞTE EN YÜKSEK KİRA İSTENEN MAHALLELER

Hızla büyüyen ve gelişen Bafra’da en yüksek kira talebinin olduğu mahalleler merak ediliyordu. Bunu değerli takipçilerimiz için araştırdık. Şehrin en yüksek kiraları istenilen yerleri sırası ile Mevlana Mahallesi, Emirefendi Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi, olarak devam ediyor.