BAFRA BELEDİYESİ KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINDA FARK YARATIYOR BAFRA BELEDİYESİ KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINDA FARK YARATIYOR

Türkiye Yüzyılı’nda Samsun’da turizmin yol haritasının belirlenmesi amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ‘Samsun Turizm Master Planı 2024-2028’ için 7 stratejik hedef doğrultusunda 50 plan belirlendiğini hatırlatan Başkan Kılıç, MirasSamsun, Tanıtyönet, SporSamsun, Atafest19, EkoturizmSamsun, MaceraSamsun, TurizmLüks, GastroSamsun, SamsunPort, SağlıkTurizmi, SamsunBeach, SmartKent, ŞehriniTanı ve Delta55 olmak üzere 14 proje barındıran Turizm Master Planı ile Samsun ciddi bir atılımın merkezi olacak ve Bafra bu merkezde yerini alacaktır” dedi.

Başkan Kılıç, “Yerli ve yabancı turist sayısını, ortalama kalış sürelerini, turizm gelirini, rekabetçiliği ve sürdürülebilirliği artırmak ayrıca turizmi il sathına ve il geneline yaymak, turizm de dijital entegrasyonu sağlamak gibi 7 hedef skalası değerlendirilerek titizlikle hazırlanan Samsun Turizm Master Planı’nda  Bafra’mız her proje başlığında yer alabilecek donanıma sahip. Tarihi dokusu, Kültürel altyapısı, damak lezzetleri gibi pek çok alanda söz konusu planın bir parçası olmaya namzet bir ilçe. Bakanlığımız ve büyükşehir belediyemiz ile ortaya koyduğumuz uyum Turizm Master Planı 2024-2028’de de kendini her alanda gösterecektir. Bizler her zaman olduğu gibi bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Bafra olarak, iki müzesi, devam eden İkizpınar arkeolojik kazıları, Kuş Cenneti, Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali, Meşhur Pidesi, Kaymaklı Lokumu, Nokulu vs gibi çok renkli bir yelpazaye sahip olduklarını belirten Başkan Kılıç, “Samsun’umuz dolayısıyla Bafra’mız için çok güzel bir dönem başlıyor. Bu gelişmeler talebi ve turizm gelirlerini artıracak, yereli evrensel hale getirecek. Bafra’nın yıldızı Turizmde de paylayacak” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.