Bafra olarak Türkiye Yüzyılı’nı dolu dolu geçirmek istediklerini ve yeni dönem projelerini bu doğrultuda şekillendirdiklerini belirten Başkan Kılıç, Başta gençler olmak üzere ilçenin tamamını kapsayan Sosyo-Kültürel beklentilere yer veren projeleri hayata geçireceklerini, bunlardan bir tanesinin de Halk Kütüphanesi ve Okuma Salonu Projesi olduğunu ifade etti.

Bafra’da Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu! Bafra’da Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu!

Başkan Kılıç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bakanlarımız ve milletvekillerimizin desteği ile belediyemize geçen eski vergi dairesi binasını restore ederek okuma salonu ve kütüphane haline getireceğiz. İlçemizin sosyal yaşamına katkı sağlayacağımız projemiz başta gençler ve çocuklar olmak üzere her yaş grubunun rahat ve huzurlu bir ortamda ders çalışma, kitap okuma, güncel yayınları takip etme ve araştırma yapmasında öncü olacak; kaynaşmanın, paylaşmanın, kardeşliğin ve sosyalleşmenin de adresi olacak” dedi. 

Her projenin merkezinde her zaman gençlerin olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Millet Kıraathanemiz şuan 70’in üzerinde öğrencimize haftanın 7 günü, ikramlar ve sınırsız internet imkanıyla hizmet veriyor. İlçenin bu noktadaki beklentisinin farkındayız. Halk Kütüphanesi ve Okuma Salonu Projemizi bu bilinçle hazırladık. Eski vergi dairesi binasını dokusuna uygun restore ederek Halk Kütüphanesi ve Okuma Salonu haline getireceğiz. Söz konusu proje kütüphane ve okuma salonu olarak planlandı.

Hem ferah hem de oldukça konforlu bir alan olacak olan Okuma Salonu, sınavlarına çalışacak öğrenciler için de güzel bir ortam sunacak. Şehir merkezinde, ulaşım sorunu olmayan projemizi yeni dönemde hızlı bir şekilde Bafra’nın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.