Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destek ve işbirlikleri ile hazırlanan SAMSUN TARIM FUARI 2023 8. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 18-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

100 yılı aşkın geçmişiyle tarımsal üretimde önemli bir ihtiyaca cevap veren Başak Traktör, yüzde yüz yerli tasarıma sahip Türk mühendislerinin tasarladığı traktör modelleri ve tarım ekipmanlarıyla sektörde lider firmalardan biri olarak Tarım fuarında yerini almış durumda.

Yıllık maksimum üretim kapasitesi 30 bin adede ulaşan firmanın ISO 45001, ISO 14001, ISO 22301 gibi birçok kalite sertifikası bulunuyor.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde yer alan bayii satış mağazasıyla, Karadeniz bölgesindeki birçok çiftçiye traktör modelleriyle ve tarım aletleriyle hizmet ulaştıran ve firmanın Karadeniz Bölge Bayiliği'ni yürüten Şükrü Büyüker ve oğlu Murat Büyüker, Samsun Tarım Fuarı'nda yer almakdan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Şükrü Büyüker şunları söyledi: "2016 senesinin ilk ayından beri Başak Traktör firmasının Karadeniz Bölge Bayiliği'ni yürütmekteyim. Başak Traktör markasının patentini alan firmamız aynı marka ismiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye genelinde, gerekse Karadeniz bölgesinde ve Samsun'da pazar payımızı oldukça yükselttik. Mühendis arkadaşlarımızın gayretleriyle traktör modellerimizi daha da geliştirdik. Firmamızın ciddi yatırımları oldu."

Şükrü Büyüker, "Son teknolojiyle ve yüzde yüz yerli üretim olan traktör modellerimiz, kullanım alanlarına ve beygir güçlerine göre farklı modellerde üretilmektedir. Modellerimiz arasında 60’lık, 55’lik, 75’lik BK serisi, kabinli kompozit tarzı 75lik modelimiz, 105’lik ve 110’luk modellerimiz, 5120 modelimiz yer almaktadır. 60’lık ve 50’lik modelimiz, daha çok fındık arazilerinde kullanılmaktadır. Sebze arazilerinde de Başak Traktör'ün rakibi yoktur.  Türkiye genelinde en çok kullanılan traktör modelimiz 75 serimizdir. Bu traktör olmasa çiftçimiz ne çapa yapabilir, ne de verimli sebze ve meyve yetiştirebilir. Geliştirdiğimiz traktör modellerimizle tarım çiftçilerimizin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyoruz. 24 vites özelliği ve arazi yapısına göre değişen lastik modellerimizle Traktörlerimizden en iyi verimin alınmasını sağlıyoruz. Jantlarımızın ayarlanabilir özellikte olması da kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu sayede arazinin yapısına ve ekilen ürün çeşidine göre çiftçimiz çapa yaparken daha rahat hareket etmiş oluyor. İşçimizin iş yükü de büyük ölçüde azalmış oluyor. 


Büyüker,Fuarda büyük kampanyalar çiftçilerimizi bekliyor