Samsun'da rüşvet aldığı gerekçesi ile tutuklanan ve daha sonra tahliye olan eski Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. ve BİTÜM hırsızlığı olayı ile ilgili şikayeti savcılığa Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir'in ihbar ettiği belge ile ortaya çıktı.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in her iki olayda da, Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı evraklar Gazete Gerçek'te yayımlandı.

samsun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçe ile Bahattin K. ve asfalt plentinde ki hırsızlık olayında Mustafa Demir'in gerekeni yaptığı evraklarla netleşirken, özellikle Samsun ve Türkiye gündeminde konu olan eski Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. ile ilgili, 28.09.2020 tarihinde Demir'in imzası ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına 'Gizli ve Acele' notu ile yapılan başvuruda, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. ile ilgili kamu çalışma etiğine uymayan, kurumumuzun imajını zedeleyen, en hassas olduğumuz konuda kurumumuzu zan altında bırakan iddialar değişik şekilde tarafımıza intikal etmiştir. Söz konusu iddialar, belediyemizden alacağı olan esnaf ve diğer alacaklıların hak edişlerini alabilmek için Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. ile zaman zaman parasal diyaloglara girdikleri, ödeme almak için belli oranda para vermek durumunda kaldıkları şeklindedir. Bu paranın Başkanlık makamınca belirlenmis olan oransal ödemenin arttırılması için verildiği gibi, bazen de ara ödemeler almak için verildiği iddia edilmektedir. Bu iddiaları delillendirme imkanımız olmadığından 5271 sayılı Ceza Mahkemesi Kanunu'nun 160 ve devam maddeleri gereğince suç duyurusunda bulunma ihtiyacı hasıl olmutur. Gereğini arz ederim" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

SÜRECİ ATEŞLEYEN DİLEKÇE
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in Bahattin K.'nın yakalanması ve  gözaltına alınma sürecini adeta ateşleyen imzalı dilekçesinin ardından, teknik takip yapılarak, Bahattin K.'nın suç üstü yakalanması Türkiye'nin gündemine düşen bir olay olmuştu. 

Samsun'da O Belediyede  17 müdür görevden alındı 17 müdür atandı! İşte isimler Samsun'da O Belediyede 17 müdür görevden alındı 17 müdür atandı! İşte isimler

BİTÜM HIRSIZLIĞINI DA İHBAR ETTİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in aynı şekilde Asfalt Plenti'ndeki hırsızlık olayını da 05.10.2023 tarihinde yine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru ile ortaya çıkarttığı ortaya çıktı.

Samsun Kent Haber