Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni makam aracına yönelik gündeme gelen iddialara meclis toplantısında verdiği yanıtta "Aldığımız araçlardan bir Audi marka araç 6 milyon 700 bin TL. Vergi kaçırdı dediniz. Ne alakası var. Hukuki bir süreç bu, ticari bir konu. Bir şirket, vergi matrahında ihtiyacı varsa alır. İhtiyaç olmayan aracı kim ne yapsın. Dolayısıyla 6 milyon 700 bin TL’lik araç, 4 milyon gibi bir para mal oldu. Ben bu ticari kuralı belediye adına işlettim. Sadece konuşulan araçları almadık. Volvo marka bir araç daha aldık. 3,5 sene 600 mahalleye gittim. Ciple ya da Volvo ile mi gittim? Gitmiyorken aldım. Bunlar speküle edildiği için benden sonra gelen binsin diye aldım. Kendime değil Samsun’a, benden sonra gelecek başkan için aldım. Bir ayağı mezarda olan bir adamım artık. Bunu kendine aldı deme durumuna niye düşürüyorsun kendini. Şehrin ihtiyacı için aldık. Satsak en az 9 milyon eder, kar ederiz" dedi.

ARACI SİZİN ADAYINIZA ALDIM
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz'ın makam aracı ile ilgili gündeme getirdiği iddialara yapılan meclis oturumunda cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, konunun saptırıldığını belirtti. Demir, şöyle konuştu: 
"Siz nereden bileceksiniz ki bir belediyenin şirketi kar eder ve oradan araç alır. Sizin belediyelerde böyle bir gündeminiz yok ki. Siz mevcut borcu ödeyemeyip, kurda kuşa ta festival alanına varana kadar hacizden başkasına kaptırmış bir belediyesiniz. Bunlardan ne anlarsınız ki. Makam araçları belediyenin ihtiyacı için alındı. El insaf. 3,5 yıl içinde 1 yıl kiralık araca bindim. Bu araçları da kanser tedavisi görmeye başladıktan 3 ay sonra aldık. Bir şirket, vergi matrahında ihtiyacı varsa alır. İhtiyaç olmayan aracı kim ne yapsın. Dolayısıyla 6 milyon 700 bin TL’lik araç, 4 milyon gibi bir para mal oldu. Ben bu ticari kuralı belediye adına işlettim. Hani siz beni başarısız buluyorsunuz, seçime girip kazanacaksınız, sizin adayınıza aldım. Buraya kadar düştünüz değil mi? Benim 4 yılım doldu. Bundan sonra ne aracı kullanacağım. Böyle bir imkan doğdu ve biz de kullandık.”

MHP 570 MİLYONLUK KREDİ TALEBİNE RET VERDİ
Mecliste ayrıca yürütülmekte olan ve yapılacak projeler için kullanılmak üzere 570 milyon TL’lik kredi kullanım maddesi de oy çokluğu ile geçerken ilgili gündem maddesine CHP ve İYİ Parti'nin yanı sıra MHP Grubu'nun da ret oyu vermesi dikkati çekti.