Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında aktif yer alırken enkaz altındaki vatandaşları kurtararak yeniden hayata bağladı. 10 yaşındaki Mustafa isimli çocuğu enkaz altından kurtaran itfaiye erleri o anları duygu dolu cümlelerle anlattı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için cansiparane çalışan itfaiye ekiplerini tebrik etti.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, hızla bölgeye giderek arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekipler enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için zamana karşı yarıştı. Yapılan çalışmalar ile toplam 19 kişi enkaz altından çıkarıldı. Görevleri tamamlanıp Samsun’a dönen itfaiye ekipleri ise göçük altındaki vatandaşları kurtardıkları anları duygu dolu cümlelerle anlattı. Elbistan ilçesinde enkaz altında kalan 10 yaşındaki Mustafa isimli çocuğun kurtarılma sürecini anlatan Samsun İtfaiye’si personelleri Abdülkadir Andıç ve Mustafa Doğru o anların etkisini hala yaşıyor.

DEPREMDEN 32 SAAT SONRA KURTARILDI

Mustafa’yı depremden 32 saat sonra enkaz altından çıkardıklarını dile getiren İtfaiye personeli Abdülkadir Andıç “Mustafa’yı çok zor kurtardık. Sürekli artçı depremler oluyordu. Ben ve bir arkadaşım yaralandı. Benim belimde kırık var. İçeride bir can sizden bir umut beklerken siz o an çok da kendinizi düşünmüyorsunuz. Mustafa’yı kurtarmış olmanın tarifi yok” dedi.

İTFAİYE EKİBİNE ENKAZ ALTINDA TAKTİK VERDİ

Kurtarma sürecinde yaptıkları çalışmayı anlatan İtfaiye personeli Mustafa Doğru ise “Biz görevimizi yaptık. Güzel bir çalışma yaptık. Mustafa’ya adaşım diye şakalar yaptık. Bize taktik de verdi. ‘Şurayı kes abi, şurayı kesersen daha rahat çıkarım’ gibi cümleler söyledi. Gayet iyiydi. Sağlıklıydı” şeklinde konuştu.

‘CANSİPARANE ÇALIŞTILAR’

Deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için cansiparane çalışan İtfaiye ekiplerini tebrik eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “İtfaiye ekiplerimiz deprem sonrasında arama-kurtarma çalışmaları için hızlı bir şekilde bölgeye intikal ettiler. Hemen bölgede çalışmalara katılıp vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için büyük bir mücadele verdiler. Cansiparane çalışan tüm İtfaiye ekibimizi tebrik ediyorum. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.