Bolluk ve bereketin timsali, doğanın canlanışının göstergesi, Hızır ile İlyas Peygamberin yeryüzünde buluşmasını ve baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edilen “Hıdırellez Bayramı” ve her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.

Hızır ve İlyas kelimelerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkan Hıdırellez Bayramı; Kış mevsiminin son bularak baharın taze bir nefes gibi üzerimize yayıldığı, herkesin birbirine sevgiyle kenetlendiği, bir ve beraber olmanın göstergesi olan Hıdırellez ülkemiz ve milletimiz için önemli günlerden biridir. Kültürümüzün vazgeçilmez parçaları olan gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bizleri bir arada tutan, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, barışı ve huzuru temsil eden bu tarz günlere sahip çıkmamız gerektiğine inanıyor ve değerlerimizin unutulmaması için önemli günleri ilçemizde yaşatmaya, farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle;

Toplumsal huzurun ve barışın inşasında önemli bir yere sahip olan Hıdırellez Bayramı’nı kutluyor, bütün hemşehrilerime bereketli, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Hamit Kılıç
Bafra Belediye Başkanı