Bafra Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yapan kadın personeli tek tek ziyaret ederek günlerini kutlayan Başkan Kılıç, daha sonra eşi Asuman Kılıç ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazife Soruklu ile birlikte Bafra Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan Engelli Koordinasyon Merkezi’ndeki El Sanatları Kursu ve Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde yer alan Aşçılık Kursundaki kadınlarla bir araya geldi.

“Güçlü kadın yapısının olduğu toplum, her zaman güçlüdür”

Ziyaretlerinde karanfil takdimi ile Kadınlar Günü’nü kutlayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Toplumun dönüşmesinde, zihniyetin dönüşmesinde, toplumun gelişmesinde, her zaman kadınlarımızın öncülük ettiğini ifade ediyoruz. Kadının olduğu yerde umut vardır, rahmet vardır, bereket vardır, gayret vardır. Güçlü kadın yapısının olduğu toplum, her zaman güçlüdür” dedi.

Başkan Kılıç “Sporda, sanatta, kültürde, her zaman ve her yerde kadınlarımızın olmasını can-ı gönülden destekliyoruz. Bu hizmetleri artık daha da ileriye taşıma noktasında hassasiyet duyduğumuz çalışmalara kadın eli değsin istiyoruz. Bafra’mıza hizmet noktasında güç birliği yaptığımız kadın personelimizle hep birlikte el ele çok daha güzel çalışmalara imza atacağımızdan eminim. Türk kadını çalışkanlığıyla, üretme ruhu ve üretime verdiği katkılarıyla en değerli varlığımızdır. Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Türk Milleti, var oluşundan bu yana kadın konusunda hassasiyetini hep korumuş, kadına olan saygısını bütün zeminlerde göstermiştir. Milletin temel taşı olan aile birliğinde en önemli unsur kadınlar olmuştur. Kadınlarımızın itibarlı, yüksek seciye ve kabiliyetiyle kendilerini ifade etmeleri, özgüven içinde yaşamalarını sağlamak zorundayız. Bu vesile siz çalışma arkadaşlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, katılım nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.