Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından arama kurtarma ve sağlık ekipleri ile Bafralı vatandaşların destekleriyle toplanan yardım malzemelerinin gönderilmesi için hızla harekete geçen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, deprem bölgesine gitti.

Kahramanmaraş’a ulaşarak kentte incelemelerde bulunan Başkan Kılıç, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak ve yardım çalışmalarına destek sağlamak için bölgede olan Bafra Belediyesi ekipleriyle bir araya geldi. Kahramanmaraş’ta vatandaşlara giysi, gıda ve sağlık malzemeleri dağıtan, sıcak yemek servis eden ekiplerden bilgi alan Kılıç, yapılan çalışmaları inceledi.

Başkan Kılıç,Elbistan’da görevli olan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile bir araya gelerek depremzede vatandaşlar için istişarede bulundu.

Başkan Kılıç,daha sonra Adıyaman’a geçerek SAMKON’un Adıyaman’da depremzedelere destek olmak amacıyla yürüttüğü ‘Samsun Köyü Projesi’ çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Kılıç yaptığı açıklamada “Bu büyük bir felaket. Bu felaketin boyutlarını bölgedeyken elbette bambaşka görüyor, yaşıyorsunuz. Bu acıyı ifade edebilecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Vatandaşlarımızın burada yaşadıkları, bu büyük kayıp hepimizi derinden sarsıyor. Tek yürek olduk ve elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Gün dayanışma günü. Yaşanan her şeyi biliyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki. Çok büyük yürekli bir milletimiz var. Yarının umudu olan gençlerimiz var. Herkes yardım etmeye çabalıyor. Biz de bölgedeyiz. Ekiplerimiz zaten hemen bölgeye ulaşmıştı. Neye ihtiyaçları var, ne yapmamızı istiyorlarsa çalışmalarımızı da öyle yönlendireceğiz. Bafra Belediyesi ekiplerimiz de burada, canla başla çalışıyor” diye konuştu.

“BU ACIYI MİLLET OLARAK TAŞIYORUZ”

Bafralı vatandaşların Bara Belediyesi’ne her gün yardım malzemesi taşıdığını vurgulayan Kılıç, yaraların sarılması için destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Kılıç’a Bafra Belediye Başkan yardımcısı Şaban Hüryaşar,Bafra Belediyesi İşletme ve İştirakleri Müdürü V. Levent Gök,eşlik etti.