Geleneksel Sanatlar Merkezinde düzenli olarak açılan Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru ve Ney kursları ile Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden günümüze miras kalan geleneksel sanatları gelecek kuşaklara aktaran Bafra Belediyesi, Sünnet Şöleninden sonra Geleneksel Türk Gölge Oyunu Karagöz Hacivat ve Kukla ile çocukları yeniden buluşturdu.

Kültür ve Sanat Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kukla ve Karagöz alanında somut olmayan kültür miras taşıyıcısı unvanına sahip Bafralı Şafak Yılmaz tarafından gerçekleştirilen gösteriyi çok sayıda ilkokul öğrencisi izlerken Başkan Hamit Kılıç’da çocukların neşe ve coşkularına eşlik etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda benzer etkinleri sürdüreceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hamit Kılıç Geleneksel değerlerimiz ve kültürel miraslarımızı başta çocuklarımız olmak üzere,her yaştan vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 18.Geleneksel Sünnet Şölenimizde yoğun ilgiyle karşılaşan Hacivat-Karagöz ve Kukla gösterilerini yeniden çocuklarımzla buluşturduk. Biliyoruz ki çocuklar gülerse, dünya güler.Çocukalrımızın mutluluğunda küçük de olsa bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.Bizlere bu manada desteklerini esirgemeyen ailelerimiz ve Eğitimcilerimzie teşekkür ediyorum” dedi.