AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Emin Usta, BBP İlçe Başkanı Aslan Koparan ve Cumhur İttifakının tüm unsurlarıyla birlikte Altınkaya, Kızılırmak, Alparslan Mahalleleri’nden sonra Bahçeler Mahallesi ve TOKİ Konutlarında düzenlenen mitingde katılımcılara seslenen Başkan Kılıç önemli mesajlar verdi.

PERSONELİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

 “Bahçeler Mahallesi’nde bu akşam gerçekten güzel bir katılım var. Cumhur İttifakının AK Parti Belediye Başkanı olarak 5 yıldan uzun bir sürede Bafra’mıza hizmet ettik. Her kadememizle canla başla çalıştık. Bu dönemde belediye personelimiz müthiş bir perpormans gösterdi. Bugün biz başarılıysak personelimizin fedakarca çalışmasına borçluyuz. Huzurlarınızda belediye personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu an yine Cumhur İttifakı’nın AK Parti Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım.

SAAT 18.30’U GEÇMEZ

Ben size saat veriyorum, 31 Mart Pazar akşamı 18.30’u geçmez. İnşallah o saatte hep birlikte başarımızı kutlayacağız. Hiç merak etmeyin sahadayız, kapı kapı dolaşıyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz, toplumun içerisindeyiz. Herkesin ne konuştuğunu ne düşündüğünü çok iyi biliyoruz. Allah’ın izniyle bu seçimi de kazanma noktasında en ufak bir tereddütümüz yok. Ama daha önce bu meydanlarda söylediğimiz gibi en yüksek oy oranıyla kazanmak istiyoruz. Bütün gayretimiz bu yönde. Sizler de gayret gösteriyorsunuz biliyorum. Ziyaretlerimizde “Bu iş bitmiş hayırlı olsun” diyorlar. Bizim görüşümüz ise daha çok çalışarak daha yüksek oy oranıyla hayırlı olsun demek yönünde.

BAFRA’DA HAYALLER GERÇEK OLUYOR

5 yıldan fazla bir zaman diliminde içme suyunda Bafra’nın 50 yıllık rüyasını gerçekleştirdik.

Şehir merkezimizde 19 Mayıs dağ barajından gelen suyun modern bir arıtmadan geçirilerek ilçemize gelmesine vesile olduk. Aynı zamanda, bir kısmı asbestli bir kısmı deforme olmuş 115 km içme suyu hattını değiştirdik. Artık memba kalitesinde suyu çeşmelerimizden içiyoruz. Ben evimde üç aydan fazladır arıtma kullanmıyor, hazır su almıyor çeşmeden suyumu çok rahatlıkla içiyorum. Yağmur suyu ile alakalı çok ciddi çalışmalar yapıldı. İlçede su baskınları tarih oldu. Biz, ‘Seçime 10 ay var. Alt yapı çalışmalarını seçim sonuna bırakalım’ düşüncesinde olabilirdik. Tam tersine biz bu işin bir an önce yapılması, Bafra’nın kronik sorunlarından artık kurtulması yönünde görüş bildirdik. Taşın altına elimizi değil kolumuzu sokuyoruz dedik. SASKİ’ye kumunu da çakılını da biz vereceğiz, üst yapısını da harfiyatını da, betonunu da, parke taşını da biz yapacağız garantisini vererek işi hızlandırdık. Şükürler olsun bizim dönemimize nasip oldu. Elhamdülillah başardık.

ÖNEMLİ PROJLERE İMZA ATIYORUZ

İlçemizde önemli projeler imza atıyoruz. Bulunduğumuz Bahçeler Mahallemizin yakınında bir Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Projemizi hayata geçiriyoruz. Orta Ölçekli Sanayi Projemizde binalarımız yükselmeye başladı. İlk etapta 20 iş yeri yapmaktayız. Sene sonu itiaberiyle iş yerleri bitecek ve alıcılara teslim edilecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 500’e yakın iş yeri olacak ve buralarda 3 ile 4 bin arasında istihdam sağlanacak.

Organize Sanayimizde şu an 1500 kişi çalışıyor. Buraya yeni yatırımcıların gelmesi ve yeni fabrikaların açılması için teşvik ediyor ve destekliyoruz. Şu an 10 firma inşaat halinde. 1 yıl içerisinde 1500’e yakın istihdam sağlanacak. 900 dönüm üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’nin en modern seraları kurulacak. Hükümetimiz, Sera Organize Sanayii’nde modern seralar yapılması amacıyla bugünün değeriyle yaklaşık 250 milyon liralık yatırım yapıyor. Bafra’mızda bir tane seramızın yapımına başlandı. Diğerlerinin de tahsisleri yapıldı. Her birinde 50 ile 150 kişi çalışacak. Bu çalışmaların hepsini takip ve teşvik ediyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer şehirlerden buraya yatırım yapılması yönünde gayret gösteriyoruz. Halkımıza iş imkanı oluşturmak, çalışmak için il dışına gitmemeleri, ata ocağının olduğu yerde yaşamlarını idame ettirmeleri için yoğun gayret gösteriyoruz. Bunlar Bafra’nın geleceği ile ilgili çok önemli çalışmalar.

MİLLET BAHÇESİ ÇOK ÖNEMLİ 

Öte yandan 310 dönüm alanda Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Millet Bahçesi’ni Bafra’mıza kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza Millet Bahçesi’nin ilçemize yapılması noktasında girişimlerde bulunduk. Millet Bahçesi’nin planlanmasında, projelendirilmesinde, yerinin tesbitinde, imarının yapılmasında çok emek sarf ettik. Projenin % 60’ı tamamlandı. İnşallah bu yıl sonu itibariyle tamamlanacak ve Bafra’mıza nefes aldıracak, sosyal yaşantısına yön verecek bu önemli proje hayata geçecek. Bunlar Bafra’nın vizyon projeleri. Sedde ile birleştiğinde tam 500 dönümlük alanda yapılacak bir sosyal dokudan bahsediyoruz. Millet Bahçesi sadece Bafra’ya değil civar yerleşim yerlerine de hitap edecek donatıya sahip olacak. İç turizmi hareketlendirecek. Aynı alanda Bafra’nın silüeti, sembolü Bafra’nın Sultan Ahmet’i olmaya namzet Millet Camimizin inşaatını başlattık. Camimizin derneği kuruldu. Dernek marifetiyle kısa sürede camimizi de Bafra’mıza kazandırcağız. Bir tarafta cami, bir tarafta Kültür Merkezi, bir tarafta Türk Hamamı ile tamamlayıcı hizmetleri sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diğer yandan Tır Parkımız bitmek üzere. Galariciler Sitesi projemizin imar çalışmalarını bitirdik. Galericilerimzi bir araya toplayacağız. Şehri bir düzene sokacağız.

BAFRA’YI DÜNYAYA TANITIYORUZ

Kültürel faaliyetler noktasında 5 yılı hiçbir şekilde zayi etmeden her gününü çalışarak koşturarak geçirdik. Kapıkaya festivalimizi, ilçemizi dünyaya tanıtmanın en iyi yolu olarak görüyoruz. 50 binden fazla insanı Kapıkayafest’te ağırladık. Kapıkayafest ile Bafra’yı dünyaya açtık. Sosyal Belediyecilik noktasında aşevimizde günde bin öğün yemek veriyoruz. Yemeği alma imkanı olmayanların evlerine götürüyoruz. Kültür hizmetlerimizde gençlerimize eğitim desteği veriyoruz.

Kısaca bir taraftan Fen İşlerimiz, diğer taraftan Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor.

BAŞKAN KILIÇ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI BAŞKAN KILIÇ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

HİZMETTE YORULMAK OLMAZ

139 mahallemizde eş zamanlı, her birine bir şekilde dokunarak, en yakınından en uzağına kadar hizmet etmeye çalıştık. Şimdi yine huzurlarınızdayız. Önümüzdeki dönemde inşallah daha çok hizmet etmek için karşınızdayız, desteğinizi istiyoruz. Sizler bizlere destek verdiğiniz müddetçe biz hiç yorulmadan koşarcasına, bir günü dahi zayi etmeden, gün mefumu olmaksızın hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar hafta içi hafta sonu demeden ekibimizle birlikte büyük bir gayretle çalıştık. Sırası gelmişken belediye personelime çok teşekkür ediyorum. Hep beraber 6 yıl içerisinde yorulmak bilmeden hizmet ürettik. 139 mahalleye eş zamanlı hizmet etmek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Biz bunu başardık. Bu dönemde özellikle kırsal mahallelerimizde Bafra Belediyesi olarak 440 km yol yaptık. Büyükşehir belediyemiz de 450 km yol yaptı. 

Bu dönemde köylerimiz çok güzel hizmetler aldı. Bu hizmetleri belediyenin kaynaklarını en verimli kullanarak, tasarrufa büyük önem vererek, kıt kaynak ve imkanları en verimli şekilde kullanarak sağladık. Belediyecilik adına olması gereken tüm tesisleri bu dönemde gerçekleştirdik. Beton Santralimizi, Elek Tesisimizi, Taş Ocağımızı, Konkosörümüzü kurduk. 120 km’den fazla beton yol yaptık. Yeni dönemde hazır tesislerimiz ve tecrübemizle birlikte inşallah çok daha güzel hizmetler imza atacağız.

BOŞ VAADLERE İNANMAYIN

Bir tarafta gönül belediyeciliği gerçekleştirirken diğer taraftan sosyal belediyecilik ve icraat belediyeciliğini gerçekleştirmek gerek. Bunların üçünü bir arada yürüttüğümüzde başarılı oluruz. Bakıyorum bu meydanlara gelenler konuşuyorlar. Şunu yapacağız bunu yapacağız vaadlerinde bulunuyorlar. Bafra şu an 139 mahalleden ibaret. 21 merkez 118 de köyü var. 21 mahalleden sorumluyken işçinin maaşını veremeyenler bu gün işçiye şu maaşı vereceğim demeye başladılar. Konuşulan dönemden “Daha benim 6 aylık maaş alacağım var” diyen işçim var. ”Hakkımı helal etmiyorum” diyenler var. Buralarda kuru vaadlerde bulunanlar önce bu insanlarla helalleşsin. Ondan sonra buralarda vaadlerde bulunulsun. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin vaadini vermedik vermeyeceğiz. Ne yapacaksak onun sözünü veriyoruz. Kazanamayacak olanlar bol bol vaadlerde bulunuyor. Kazanamayacaklarını onlar da biliyorlar. Biz biliyoruz, Allahın izniyle kazanacağız. Bu meydanlarda daha önce söylediğimizi gibi bu seçimde de en yüksek oy oranıyla kazanalım istiyoruz. Geçen dönemde % 66 ile kazandık. Bunun faydalarını gördük. Bafra’ya hizmet getirilmesindeki avantajlarını yaşadık. Bu avantajları tekrar yaşamak istiyoruz.

BAFRA’DA HAMİT SAMSUN’DA HALİT

Ben burdan sadece kendime destek istemiyorum. Büyükşehir de çok önemli. Birbirini tamamlayan hizmetlerin olabilmesi için bir tarafta Büyükşehir Belediyesi’nin olması gerkiyor, özellikle fen işlerinde. Büyükşehir Belediyemizin Bafra’ya 5 yıllık dönemde tam 1 milyarlık yatırım yapmasını sağladık. Bu yatırımı Cumhur İttifakı AK Parti Belediyesi olarak yaptırdık. Bizler Bafra’da Büyükşehir Samsun’da Cuhmhur İttifakı’nın belediyeleri olarak uyum içinde çalışma sonucu bu hizmetler İlçeye geldi. O yüzden mutlaka bir tarafta hükümetimiz bir tarafta büyükşehir belediyemiz bir tarafta ise ilçe belediyesi koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Buralarda vaadlerde bulunanların, yapacağız dedikleri tüm işler hükümetimizin gerçekleştireceği çalışmalar. Soruyorum uyum olmadan bu işleri nasıl gerçektireceksiniz? Cumhurbaşkanımızın talimatı, hükümetimizin desteği olmadan nasıl yapacaksınız? O nedenle ben sizlerden sadece kendimiz için değil, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Halit Doğan için de destek istiyorum. Kendisi ile 5 yıldır beraberiz, sürekli istişare ediyoruz. AK Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Köse’nin Seçim Koordinasyon Merkezi açılışımızdaki “Bafra’da Hamit Samsun’da Halit” şeklinde çok güzel bir ifadesini Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz. Büyükşehirimizle birlikte yeni dönemde birlikte Bafra’ya çok güzel hizmetler getireceğiz. Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı zafer bizim olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın.”