Samsun Cumhuriyet Meydanında miting ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinde Samsun'dan büyük bir başarı beklediğini açıkladı.

Samsun Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığa seslenen Erdoğan, "İnşallah 2023'te son defa istediğimiz destekle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. 2023'e böyle yürüyeceğiz.

“SAMSUN’A SON 20 YILDA 56 MİLYAR LİRA TUTARINDA KAMU YATIRIMI YAPILDI”

Samsun’a bugüne kadar yaptıkları yatırımları da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yılda şehre güncel rakamla 56 milyar lira tutarında kamu yatırımı yapıldığını bildirdi. Eğitimde 5 bin 686 yeni derslik inşa edildiğini, ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesini şehre kazandırdıklarını, 12 bin 767 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, toplam 102 spor tesisini Samsun’a kazandırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlarda Samsunlu ihtiyaç sahiplerine toplam yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynakla destek olduklarını söyledi.,

Sağlıkta toplamda 2 bin 93 yataklı 21 hastane dâhil şehre 42 sağlık tesisi yaptıklarını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “900 yataklı Samsun Şehir Hastanemizle birlikte 5 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle Samsun’da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdik. Samsun’da İlk Evim Projesi kapsamında 4 bin 450 konut daha inşa edecek, 5 bin altyapısı hazır müstakil ve müşterek arsa verecek, İlk İşyerim Kampanyası’yla da 100 yeni iş yeri yapacağız. Şehrimiz için 3’ünü hizmete aldığımız 6 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Ulaştırmada, 120 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu nereye çıkardık, 312 kilometreye ulaştırdık. Yapımı süren Ladik-Taşova yolunu, Samsun Bafra arası ile Samsun çevre yolundaki çalışmaları 2023 yılında tamamlıyoruz. Gelemen Lojistik Merkezi’ni işletmeye aldık. Samsun-Sivas arasındaki demiryolunun modernizasyonunu yaparak yaklaşık, buraya dikkat, 9 saat süren yolu 5,5 saate indirdik.”

Tarım ve orman alanında, Samsun’a 9 baraj, bir içme suyu tesisi, 14 sulama tesisi, 115 dere ıslahı, 2 arazi toplulaştırma ve 5 hidroelektrik santrali inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asarcık-Salıpazarı ve Vezirköprü-Doluca barajları ile 5 sulama tesisinin yapımına devam edildiğini söyledi.

Tamamladıkları sulama projeleriyle Samsun’da toplam 562 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Yapımı devam eden sulama tesislerimizle toplam 111 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız. Samsunlu çiftçilerimize toplamda 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide 4 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 4 AR-GE merkezi kurduk. Samsunlu işverenlerimize toplam 3 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Enerjide yaklaşık 333 bin doğal gaz abonesi olan Samsun ve 14 ilçesine doğal gaz arzını sağladık. Asarcık ve Salıpazarı’nı da doğal gaza kavuşturacağız.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen Samsun mitinginde ayrıca, "Samsun'dan 2023'de patlama bekliyoruz Bütün Milletvekillerini Toplamaya Var Mıyız" ifadelerini kullandı.