Zorlu yaşam koşulları, açlık, sokak koşulları, insan saldırılarının ardından vahşileşen bazı sokak köpekleri, şiddetini artırarak vatandaşlara karşı saldırganlaştı.

Saldırıların artmasının ardından ise sokak köpeklerine yönelik neler yapılabilir, saldırılar nasıl önlenebilir sorusu gündeme taşındı.

Bazı valilikler, köpeklerin uyutulması düşüncesine ilişkin kararlar alırken, hayvanseverlerin karara tepkileri günden güne arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak köpeklerine ilişkin nasıl bir yol haritası çizeceği ise merakla bekleniyordu. Erdoğan’ın o talimatı kulislerden sızdı.

BAKANLIKTA MALİYET KRİZİ

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, köşesine bu kulisi taşıdı. Babacan'ın yazısında yer alan bilgiye göre, sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve barınak konusunda maliyet sıkıntısı yaşandığı, bakanlıkta kriz çıktığı belirtildi.

Erdoğan’ın söz konusu durumda yetkili kişilere “Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz” sözleriyle tepki gösterdiği öne sürüldü.

Erdoğan’ın ilgili tüm bakan ve bürokratları acil çözüm için harekete geçmesi için talimat verdiği, İngiltere, İtalya ve Portekiz’deki sistemin esas alınacağı belirtildi.

Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı

Masaya sahiplendirilmeyen hayvanların uyutulması önerisinin de getirildiği ifade edildi.

Editör: Tahsin Kurumahmut