Erhan Usta'nın, milletvekili seçimlerinde kendisine oy vermesini istediği bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini ancak milletvekili seçimlerinde AK Parti'ye oy vermeyeceğini söyledi. Vatandaşın bu yaklaşımı üzerine Erhan Usta'nın, "Cumhurbaşkanına bir şey demiyoruz" şeklinde cevap vermesi, "Erhan Usta milletvekili olma derdinde, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayını umursamıyor" şeklinde yorumlandı.

Videonun devam kısmında, görüntü alan vatandaşın kaydı kesmesini isteyen İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Dur çekme, beni yakarsın sonra" şeklinde konuşarak, yaptığı konuşmanın, mensubu olduğu ittifak açısından yanlış olduğunu da kabul etmiş oldu.

Haberlerin ve videonun yayılması sonrası gerek Aday olduğu İYİ Parti seçmeninden gerekse Millet İttifakı seçmeninden büyük tepki gördü. Yürüttüğü seçim çalışmalarında bir çok kez benzer ifadeler kullandığı öne sürülen İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta için seçimlere iki gün kala gözler Genel Başkan Meral Akşener'e çevrildi.

Öte yandan Samsun'da günlerdir sürdürdüğü seçim çalışmalarında, bir çok kez benzer ifadeler kullandığı öne sürülen İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, Millet İttifakından daha çok kendisini düşündüğü yönünde oluşan algıyı, yayınlanan bu video ile desteklediği görülüyor!