Samsun Büyükşehir’de yeni encümen ve komisyon üyeleri belli oldu. Samsun Büyükşehir’de yeni encümen ve komisyon üyeleri belli oldu.

Bafra'nın İYİ Parti Belediye Başkan adayı Hamdi Yıldız, Tepecik ve Sarıçevre Mahallelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, halkla buluşarak önemli açıklamada bulundu. Yıldız, özellikle belediye çalışanlarının haklarına yönelik vaatlerine dair konuşurken, dikkat çeken bir adım attı.


Yıldız, belediye çalışanlarının haklarını korumak ve onların refahını artırmak için elinden geleni yapacaklarını belirtirken, sendikal örgütlenme konusunda da önemli taahhütte bulundu. Yıldız, "Sendikasız çalışanımız olmayacak." Bu sözlerle, belediye çalışanlarının sendikal haklarının korunacağı ve sendikal örgütlenmenin teşvik edileceğini vurguladı.
‘’SENDİKAL HAKLAR TEMEL GEREKLİLİKTİR’’
Hamdi Yıldız, Bafra'da çalışanların sendikal örgütlenme ve hak arama süreçlerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilebiliriz. Çünkü sendikal haklar, çalışanların emeklerinin korunması ve adil koşullarda çalışma ortamının sağlanması için temel gerekliliktir. Belediye personelleri daha güçlü bir müzakere pozisyonuna sahip olurlar. Bu, ücret artışları, çalışma saatleri, tatil ve izin hakları gibi konularda daha iyi koşulların sağlanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, sendika üyeleri, işyerindeki adaletsizliklere karşı kolektif bir ses oluşturarak işçi haklarının korunmasına yardımcı olurlar.
Yıldız, Sendika hakları, işçilerin demokratik bir şekilde sendika kurma ve katılma hakkını güvence altına alır diyerek şu şekilde sözlerine son verdi,  İşçilerin kendi çıkarlarını korumak için bir araya gelme özgürlüğünü sağlar ve iş yerindeki güç dengesini dengelemeye yardımcı olur. Sendika hakları aynı zamanda işçilere işverenlerin keyfi uygulamalarına karşı koruma sağlar ve işyerindeki adaletsizliklere karşı mücadele etmelerine olanak tanı,  bizim sözümüz olsun, Belediye’ye geldiğimizde ilk yapacağımız icraatlardan birisi personellerimizin haklarını korumak adına herkesi sendikalı yapmak olacaktır’ dedi.