Samsun’da 2018 Erken Genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan İmran Nilay Tüfekçi’nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Tekrar AK Partiye geçeceği iddiaları ortaya atıldı.

2018 Erken genel seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı,Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdıran İmran Nilay Tüfekçi,Dönemin AK Parti Samsun İl başkanı Hakan Karaduman’a Milletvekilliği Adaylık başvurusunda bulunmuştu.Aday gösterilmeyen İmran Nilay Tüfekçi,daha sonra İYİ Parti’ye geçti…

2023 genel seçimlerinde Samsun İYİ Parti’den 2.sırada milletvekili adayı olan İmran Nilay Tüfekçi,Milletvekili olamamıştı.

2023 Haziran ayında İYİ Parti GİK üyesi olan İmran Nilay Tüfekçi,31 Mart yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu…

1-İşte Bafra’da mahalle mahalle seçim sonuçları 1-İşte Bafra’da mahalle mahalle seçim sonuçları

2024 Yerel seçimlerde İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İmran Nilay Tüfekçi’nin seçimlerden sonra seçimi kazansa da kazanamasa da 'AK Parti'ye katılacak' iddiaları ortaya atıldı. AK Parti'ye katılacağı iddiası Samsun'da kulaktan kulağa yayılırken, bu iddianın muhatabı olan İmran Nilay Tüfekçi, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.