Alucra Belediyesi Başkanlık makamında yapılan protokol töreninde düşüncelerini dile Alucra Belediye Başkanı Faruk Demirağ; ‘Bu protokol bir dosyanın içerisinde kalacak bir protokol olmayacak; Alucra ile Bafra arasındaki dostluğu, kardeşliği kültürel ve sosyal ilişkileri son derece geliştireceğine iş birliğimizin her iki kentte de yaşayan insanların refahına katkı sağlayabileceğine inanıyorum. Bu anlamda bizimle bu protokolü gerçekleştirdiğiniz için tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Yapılan protokolden mutluluk duyduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise;

‘’Sayın Başkanımıza öncelikle bu güzel ev sahipliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sıcak ve samimi bir ortamda karşılandık. Bafra ve Alucra arasında atılmasına vesile olduğumuz kardeşlik bağları memnuniyet verici bir duygu bizim için. Bu iki güzel şehrimizin birlikte yapabileceği çok güzel şeyler var. Kardeşlik bağımızı güçlendiren bu protokol, iki ilçemiz arasında karşılıklı anlayış, dayanışma ve dostluğun da önemli bir göstergesi oldu.Bafra ve Alucra için hayırlı olmasını diliyor, bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Bafra Belediyesi ile Alucra Belediyesi arasında imzalanan ‘Kardeş Şehir’ protokolü ile; eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri, kadın, genç, yaşlı ve engellilere yönelik sosyal projeler, şehircilik, altyapı ve kentsel dönüşüm, çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi konularda ortak adımlar atılacak.