Gazeteci Aytunç Erkin, Sözcü’de yayınlanan köşe yazısında İYİ Parti’nin “işbirliği olursa/olmazsa” üzerinden il il yaptırdığı değerlendirmeye yer verdi. Aytunç Erkin, GİK toplantısı öncesi Başkanlık Divanı üyelerinden Ahmet Zeki Üçok’un “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi” başlıklı sunum yaptığını, sunumda kazanılan il ve ilçeler, kazanılabilecek il ve ilçeler, CHP’nin kaybedeceği il ve ilçeler, CHP’nin tek başına kazanabileceği iller, yerel seçim olası senaryoları, İYİ Parti ve CHP ittifakı olmadan Türkiye haritası, İYİ Parti ve CHP ittifakı yapılarak Türkiye haritası, görüş/değerlendirmeler başlıklı bölümler olduğunu bildirdi.

AK PARTİ-MHP İTTİFAKI 67 İLDE KAZANIYOR
Sunumda ilk haritada, CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur? a yanıt verildiğinde İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AK Parti-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.


 İTTİFAK KABUL EDİLMEDİ
GİK toplantısında bu konular görüşüldüğü belirtilirken, yapılan gizli oylamada, 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim işbirliği önerisi reddedildi.

Bafra'da deprem paniği! Bafra'da deprem paniği!