İŞKUR Giresun İl Müdürlüğü ile Yağlıdere İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan gümüş kazaz örücülüğü kursu sayesinde kadınlar, meslek öğreniryor aynı zamanda aile bütçelerine ekonomik katkı da sunuyorlar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Bahçekapılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa açılan kursla ilgili güzel dönüşler aldıklarını söyledi.

Bahçekapılı, kursa 24 kursiyerin katıldığını ve günlük 35 liralık ücret ödendiğini vurgulayarak, "Her yıl birbirini tekrar eden kurslardan ziyade farklı alanlarda kurslar açarak çeşitliliği artırmak istiyoruz. Gümüş kazaz örücülüğü de bunlardan bir tanesi. İŞKUR destekli kursumuz katılanlar günlük 35 lira ücret alıyorlar. Bu tip çalışmalara merkez olarak bundan sonrada devam edeceğiz." diye konuştu.

Kurs Öğretmeni Hümeyra Mete ise, katılımcıların güzel ürünlere imza attıklarını ve seri üretime geçeceklerini dile getirdi.

Kursiyerlerden Sevtap Koç, İŞKUR destekli açılan kursta meslek öğrenmelerinin yanı sıra para kazandıklarına işaret ederek, "Kursa ilk katıldığımız günlerde zorlandık. Ama hocamızın desteğiyle bu zorluğu aşmış bulunuyoruz. Kursun ilerleyen zamanlarda ilçede tekrar açılmasını talep ediyoruz.'' diye konuştu.