Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi yönünde uzun yıllar boyunca çeşitli çalışmalar gerçekleştiren M. Özgür Yücel, kendisine verilen görev hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin geleceğinin inşasına fayda sağlamak amacıyla, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı adından sıkça bahsedilen EkoAvrasya Vakfı’nın Mütevelli Heyetinde olmak ve bu bağlamda çalışmalar icra etmek bizler için büyük bahtiyarlık olacaktır.  

Avrasya coğrafyasında var olan potansiyeli harekete geçirmek için uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Türkiye’nin kamu diplomasi gücüne katkılar sunacağız. Türkiye’nin stratejik iletişimine ve etkin tanıtımına da destek olmak üzere; ortak akıl ile hareket edeceğimize ve 2023 Türkiye Vizyonuna destek olacağımıza inanmaktayım.’’ 

İş dünyasında yapmış olduğu etkin çalışmaların yanı sıra, Sivil Toplum alanında da başarılara imza atan M. Özgür Yücel, Dünyanın önemli ekonomik potansiyeline sahip olan Türkiye’nin kalkınma sürecine destek olmaktan onur duyduğunu ifade ederek; ’’Avrasya coğrafyasında var olan potansiyeli harekete geçirmek ve ülkemizin ekonomik kapasitesini uluslararası alanda daha etkin noktalara taşıyabilmek adına üstlenmiş olduğumuz misyonu yerine getirmek üzere, var gücümüzle çalışarak geleceğe ışık tutmaya gayret göstereceğiz. Özellikle Avrasya coğrafyasında ki olanakları karşılıklı işbirliği imkanları ile güçlendirip, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine destek olmayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Merkezi Ankara’da bulunan EkoAvrasya Vakfı, Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda tanınırlığını ve etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmakta ve Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal iş birliğinin ve dostluk bağlarının kuvvetlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını 17 yıldır sürdürmektedir.