Mahmut Üstünel Dualarla Defnedildi Mahmut Üstünel Dualarla Defnedildi

İstiklal Mücadelemizin ilk adımını Samsunumuzda atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali milletimizin önünde yeni ufuklar açıp, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. 
Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.
Atatürk’ün ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda hızla ilerleyen ülkemiz, bugün büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır. 
22 yıllık AK Parti Hükümetlerimiz döneminde de eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan tarıma, enerjiden savunma sanayine kadar hemen her alanda ülkemize ve milletimize asırlık hizmetler, dev eserler kazandırılmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha büyük ve güçlü Türkiye’ye birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışarak ulaşacağız.
Bizler mazlum ve mağdurların son sığınağı güçlü Türkiye’nin istikbali için yılmadan, yorulmadan mücadele ettik ve 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için de mücadeleye devam ediyoruz.
Bu mücadeleyi, her birimiz kendi bulunduğumuz yerde, kendi sorumluluk alanımızda en iyi şekilde yapacağız. Vatan sathının her bir karışında bunu başardığımızda gelecek bizimdir. 
Türkiye'nin gücü, insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliğidir ve bundan kaynaklanan cesaretidir. Bu ortak ruhu, bizden sonraki nesillere emanet edecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluşundaki ideallerle, güçlü ve lider bir geleceğe taşımayı sürdüreceğiz
Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 85. seneidevriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.