Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde İstanbul’un fethini müjdelemiş: “Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir” demiştir.
Fatih Sultan Mehmet Han "Ya Bizans'ı alırım ya Bizans beni alır" kararlılığı ve cesareti içinde İstanbul’u fethedip ve bu büyük müjdeye nail olmuştur.
İstanbul'un fethi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olmuştur. Fethin siyasi, sosyal ve kültürel neticeleri dünya tarihine yeni bir istikamet belirlemiştir. 
Fetih yıkmanın değil inşa etmenin, imhanın değil ihyanın, zulmün değil adaletin, zilletin değil erdemin, nefretin değil sevginin sembolü olmuştur.
Bugün de  kutlu fethin 570 yıl dönümünü kutlarken Aziz Milletimiz aynı düşüncelerle kararını Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçmiştir. 
Bizler, Fatih Sultan Mehmet'in ve ordusunun, fetih sırasındaki inanç, kararlılık ve azminden aldığımız ilhamla inşallah fethin 600. yıl dönümü olan 2053'te gençlerimize ecdatları Fatih'e layık bir Türkiye bırakacağız. Malazgirt Zaferi'nin bininci yılı olan 2071 için ise çok daha büyük hedeflere yelken açacağız.
29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han ile aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle yad ediyorum.