Son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, sürücüler arasında ciddi endişelere neden oluyor. Özellikle Brent petrolünün varil fiyatının 95 dolara kadar yükselmesi, benzin fiyatlarının da 40 TL'ye yaklaştığı gözlemleniyor.

Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, bu konuda önemli uyarılarda bulunarak, akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha da artabileceği konusunda dikkat çekiyor.

Aktürk, küresel petrol piyasasındaki bu yükselişin ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtiyor. İşte detaylar..

Enerji Piyasaları Uzmanı Aktürk, Brent petrol fiyatlarındaki artışın sadece küresel piyasa koşullarından kaynaklanmadığını, aynı zamanda mevsimsel etkilerin ve Türkiye'nin kapatmış olduğu Irak-Türkiye petrol boru hattının da bu artışta rol oynadığını belirtiyor. Bu hattın kapanması nedeniyle günde 550 bin varil petrolün piyasaya sürülmediğini ifade eden uzman, bunun da petrol fiyatlarını etkilediğini vurguluyor. Aktürk, "2024 yılının ilk çeyreğine kadar Brent petrolün varil fiyatının 100 dolara çıkacağını tahmin ediyor" diyor.

Aktürk, Brent petrol fiyatlarının 100 dolara ulaşmasıyla birlikte benzin fiyatlarının 50 TL'ye çıkabileceğini belirtiyor. Akaryakıt fiyatları üzerinde dolar kurunun da etkili olduğuna dikkat çeken Aktürk, " 2023 yılının sonlarına doğru benzin fiyatlarının 50 lirayı geçmesi olası" diyor.