Finlandiya, söz konusu sistemi uygulamaya koymak amacıyla harekete geçerken Türkiye'nin de bu konuda adım atması ihtimal dahilinde. Yeni modelin 2023-2024 eğitim sezonunda uygulanması planlanıyor.

Dünya üzerinde birçok kurumsal firma son dönemde sıklıkla karşımıza çıkan 4 gün iş, 3 gün tatil uygulamasını hayata geçirdi. Bu modelde çalışma hayatında iş verimini artırmak hedefleniyor.

Eğitimde 4 gün okul, 3 gün tatil modeli
Uygulamanın hayata geçirildiği ülkelerde olumlu geri dönüşler alınan sistemin şimdi de eğitim sektöründe uygulanması gündemde.

Özellikle okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amacı sosyalleşmeyi teşvik etmek.

Finlandiya, söz konusu sistemi uygulamaya koymak amacıyla harekete geçti. Mevcut düzende Finlandiya'da günlük ders saati 4 saati geçmezken, bu süre Türkiye'de günlük 11 ders saatine kadar çıkabiliyor.

Finlandiya'nın 4 gün okul, 3 gün tatil sistemini hayata geçirmesiyle birlikte Türkiye'nin de bu konuda adım atması ihtimal dahilinde. Yeni modelin 2023-2024 eğitim sezonunda uygulanması planlanıyor.

Çok uzak bir olasılık gibi görünmeyen bu uygulamanın eğitimde verimi artırması, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesini sağlaması amaçlanıyor.