Başkan Demir’i başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak ‘Şehir Kütüphanesi’ ve ‘Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi Projesi’ ile ilgili övgü dolu cümleler kurdu.

Samsun’a gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Demir, kentte gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projelerle ilgili sunum yaptı.

‘TEMEL MALZEME İHTİYACIMIZI KENDİMİZ ÜRETEREK KARŞILIYORUZ’

Daha sonra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan ve Başkan Demir ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin temel malzeme ihtiyacını karşılamak için kurduğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi’ ne gitti. Tesis ile ilgili bilgi veren Başkan Demir, bu proje ile önemli miktarda tasarruf sağladıklarını belirterek “İşleri ihale etmek yerine personelimize güveniyor, temel malzeme ihtiyacımızı kendimiz üretiyoruz.  Bu manada beton santrallerimiz, bordür ve kilit parke ile beton boru fabrikalarımız bir başarı örneğidir” dedi. Saha incelemesi sırasında kentsel dönüşüm projelerini de anlatan Başkan Demir, inşaatı devam eden Toybelen Sanayi Sitesi projesi ile Türkiye’nin deniz manzaralı en modern sanayi sitesinin Samsun’a kazandırılacağını söyledi.

‘BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’
 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ardından yapımı devam eden Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak ‘Şehir Kütüphanesi’ ile “Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi Projesi’ inşaat alanlarında da incelemelerde bulundu. Bu iki projeye de büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Demir, “2 bin 365 metrekare ticari alan, 27 bin 570 metrekare inşaat alanı, 167 araçlık otopark, 1098 oturma kapasitesi ile 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak kütüphane mimarisiyle de dikkat çekecek. Yeni nesil modern kütüphane, sadece kitap alanı değil, her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekan olacak. Gençlerimizin yaşamına dokunacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Onlardan biri de ‘Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi’. Yüzlerce kitabın yer alacağı kafede kitapseverlere samimi ve sıcak bir ortam sunacağız” dedi.

BAŞKAN DEMİR’İ TEBRiK ETTi

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, çağın gereklerini yakalayan ve ötesine geçen bir anlayışla projeler gerçekleştiren Başkan Demir’i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Özellikle gençlere yönelik olan her projeye ayrıca önem verilmesi gerektiğini belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, Samsun’da Şehir Kütüphanesi’ ile “Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi Projesi’ gibi projelerin bu hassasiyetle hayata geçirildiğini görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.