Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

Bafra’nın Sürmeli Mahallesi’nde düzenlenen Samsun Mübadil Yemekleri Şenliği’nde konuşan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz tartışma yaratan sözlerle Bafralıların tepkisini çekti.

Konuşması esnasında Bafra pidesi, Samsun pidesi diye ayrım olmaması gerektiğini belirterek, Samsun Pidesi adı altında markalaşma olması gerektiğini savundu. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Samsun’da iftiharla bahsedeceğimiz çok özel yemekleri vardır. Burada Bafra pidesi denildi ama ben ısrarla Samsun Pidesi diyorum. Israrla herkes Samsun pidesi desin. Samsun markasını geliştirmemiz lazım. İçinde Terme, Çarşamba, Bafra olsun ama biz dışarıda Samsun diyelim” diye konuştu.

Tescilli Bafra Pidesini Yok Saydı!

BAŞKAN KILIÇ GEREKEN CEVABI VERDİ

Coğrafi İşaret Tescilini alan Bafra pidesini yok sayan Almaz’ın bu sözleri dinleyen Bafralılar arasında şaşkınlık yaratırken, Almaz’dan sonra kürsüye çıkan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra pidesinin tescilli olduğunu hatırlattı.  “Az önce Bafra pidesi ile ilgili sayın müdürümüz Samsun pidesi dedi ama ben buna bir şerh koymak istiyorum. Bafra pidesinin patenti var. Bu tür ürünlerin markalaşmış değerlerin o bölgenin adıyla anılması daha doğru olur diye düşünüyorum” derken vatandaşlar alkışlarıyla destekledi.


Editör: Tahsin Kurumahmut