AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen MYK toplantısında, 31 Mart 2024 yerel seçiminde oy kaybının yaşandığı şehirlerde AK Parti il başkanları ve ilçe başkanlarının değiştirilmesi gündeme geldi. Samsun'da da AK Parti'nin İl  ve İlçe Başkanlıklarında değişime gideği öne sürüldü.

Yerel seçimde elinde bulunan belediyeleri CHP'ye kaptıran AK Parti'de seçim sonrası durum değerlendirmesinin yapıldığı MYK toplantısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olağan kongreye gidilmesi ile ilgili çalışmaların başlatılması talimatı verdiği öğrenildi. Yapılan toplantıda AK Parti MYK üyelerinin değiştirilmesi masaya yatırılırken, bu konuda ise kongre sürecinin beklenileceği kaydedildi.

Gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında yerel seçimde oy kaybının yaşandığı 30 büyükşehir ve illerde, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarının da değiştirilmesi gündeme geldi.

İLK DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDA
AK Parti'deki değişim dalgasının teşkilatlardan başlaması öngörülüyor. Özellikle yönetimi AK Parti'de olan ve bu seçimde oy kaybı yaşayan iller ile AK Parti'nin kazanmaya yakın olduğu fakat kıl payı kaçırılan illere ayrı parantez açılacak.

Değişimin ilk etapta oy kaybı yaşanan il ve ilçe başkanlıklarında yapılması planlanıyor.

Yerel seçimlerin ardından ilk kez ikinci parti durumuna geçen AK Parti, sert muhalefet yapacak isimlere ağırlık verecek. Bu kapsamda il ve ilçe başkanlarının profillerinin de nasıl olacağı MYK'da değerlendirilecek.

Araç sahiplerini ilgilendiren yeni uygulama resmen başladı Araç sahiplerini ilgilendiren yeni uygulama resmen başladı

Yeni dönemde cevval, kendini iyi ifade eden, muhalefet yapma başarısını gösterebilecek kişiler arasından il başkanları seçilmesi bekleniyor.