Samsun'un Çarşamba ilçesinde 3 gün önce düzenlenecek rapçi Eypio'nun konseri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Gezi Eylemleri sürecinde attığı Tweetlere gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Yeşilırmak Şenlikleri kapsamında bir ay önce Eypio konserini açıklarken, konserin yapılacağı gün ise sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medya kullanıcıları Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'a Eypio'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli twettlerinin olduğunu hatırlatarak, "Getireceğiniz sanatçıyı araştırma gibi bir düşünceniz oldu mu? Siz bu gezi artıklarını niye çok seviyorsunuz? Cumhurbaşkanımıza hakaret eden sanatçıları özellikle mi seçiyorsunuz. AK Parti'ye ihanet etmeyin, ikinci Cüneyt vakası" gibi yorumlar yazdı.

Gelen tepkilerin şiddetini arttırması üzerine Çarşamba Belediyesi, bu akşam yapılacak Eypio konserini iptal ettiğini duyurmak zorunda kaldı.

Melek Mosso olayında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konserin iptal edilmesi çağrılarına rağmen, etkinliği düzenlemesi sonrası belediye başkanlığı görevinden alınmıştı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret tweetleri olan Eypio'ya konser verdirmek istemesi AK Parti camiasında tepkilere neden oldu. Doğan, Eypio konserini son anda iptal ederek adeta görevden alınma konusunda ipten döndü.

Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr