Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır, kızamık hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, Samsun'da 500 kızamık vakası olduğuna yönelik verdiği bilgi ile ilgili düzeltme yaptı.


Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır, Samsun'da 500 kızamık vakası olduğuna ilişkin yaptığı açıklamada yanlışlıkla verdiği bu bilgi için kamuoyundan özür diledi.

YANLIŞLIKLA SÖYLEDİM
Tabip Odası Başkanı Çadır, geçtiğimiz gün kızamık hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, Samsun'da 500 vaka olduğunu ifade ederek, yaşanabilecek bir salgına karşı tedbirli olunması çağrısı yapmıştı. 

Ömer Faysal Çadır, bu açıklamasında yer alan'Samsun'da 500 vaka var' şeklinde ki bilgiyi ise sehven ifade ettiğini kaydederek, Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'e verdiği yeni beyantta "Kızamık hastalığı dünyada, Türkiye'de ve Samsun'da salgın sıkıntısı yaratmaya aday bir hastalıktır. Basına yansıyan röportajımda, kızamık temaslı araştırması sayısı yanlışlıkla kızamık vaka sayısı olarak ifade edilmiştir. Bu konuda yapılan yanlıştan dolayı kendi adıma özür dilerim. Görünen odur ki, Samsun Sağlık Müdürlüğü kızamık salgın riskine karşı önlemler almakta, çalışmalar yapmaktadır" dedi.

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ AÇIKLADI
Samsun Tabip Odası Başkanı Çadır, 500 vaka olduğuna yönelik açıklamasına yaptığı düzeltmede ayrıca kızamık hastalığı ile ilgili alınması gereken tedbirlere de dikkati çekti.

Çadır açıklamasında şu uyarılarda bulundu:
"Halkımız konu hakkında hızla ve sürekli aydınlatılmalı ve bilgilendirilmelidir. Aşılama oranları hızla yükseltilmeli, mobil aşı sistemleri kurulmalıdır. Tüm şüpheli vakalar kızamık yönünden değerlendirilmeli, numune alınmalıdır. Risk altındaki sağlık çalışanları mutlaka aşılanmalıdır. Aşılama vatandaş başvurusu ile sınırlandırılmamalı, sahaya çıkılmalıdır. Kontrolsüz ve aşısız mülteci ve mevsimlik işçi transferleri kontrol altına alınmalı ve hızla aşılanmalıdır. Sağlık otoritesi aşı karşıtlarının söylemleri ile özellikle bu dönemde halkta oluşabilecek aşı kararsızlığına karşı aydınlatıcı bilgileri hızla ve etkili şekilde kullanmalıdır. Kızamık salgını hemen eşiğimizde. Kızamık salgınına karşı hazırlıklı olmak ve önlem almak bebeklerimize ve çocuklarımıza olan borcumuzdur. Ve kızamık hastalığından korunmanın tek yolu aşı olmaktır."