Yılport Samsunspor, Süper Lig'e 11 yıl aradan sonra dönüş yaptığı heyecan dolu sezonda transfer atağına devam ediyor. Kırmızı-beyazlılar, kadrosuna kattığı 9 yeni futbolcuyla gücüne güç katarken, dikkat çeken bir isimle ilgilendikleri ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgiye göre Samsunspor'un radarında olan futbolcu,Berezilya’nın Gremio takımında top koşturan Urugaylı yıldız,Luis Suarez.

Berezilya’nın Gremio takımında top koşturan dünyaca ünlü golcü Luis Suarez'in talipleri artmaya devam ediyor. Süper Lig'den Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de ilgilendiği iddia edilen Uruguaylı yıldız için, Süper Lig ekiplerinden Samsunspor da gevreye girdi.

Luis Suraz'le ilgilenen kulüpler arasında Süper Lig'den Beşiktaş ile Fenerbahçe ve Samsunspor’un da olduğu iddia edildi. Samsunspor’un, Suarez'in menajeriyle ile temasa geçtiği belirtilirken, Uruguaylı yıldızın teklifleri görmek istediği ifade edildi.

2020'de Barcelona'dan transfer olduğu Atletico Madrid'de şimdiye kadar 78 maça çıkan Luis Suarez, 34 gollük katkı verdi.

LUIS SUAREZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

24 Ocak 1987 yılında Uruguay'ın Salto kentinde dünyaya gelen Luis Suarez'in tam adı Luis Alberto Suarez Diaz'dır.

Futbola ülkesinin Nacional takımının altyapısında başlayan Uruguaylı golcü, Groningen, Ajax, Liverpool ve Barcelona formalarını giymesinin ardından 2020 yılında Atletico Madrid'e transfer olmuştur. Geçtiğimiz sezon kazanılan La Liga şampiyonluğunda büyük rol oynayan yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 38 maçta 13 gol ve 3 asistlik bir performans sergilemiştir. Uruguay Milli Takımı'nın formasını 132 kez terleten ve 68 gol atan Suarez'in güncel piyasa değeri ise 6 milyon Euro olarak bilinmektedir.

Suárez, 2010-11 sezonunda 13 maça çıkarak 4 gol kaydetmiştir. Suárez, 2012-13 sezonunda 33 maça çıkmış ve 23 gol kaydetmiştir. Norwich ve Wigan maçlarında Suárez hat-trick yapma başarısını gösteren Suarez, Liverpool'daki hat-trick sayısını 3'e, kendisinin toplam hat-trick sayısını ise 7'ye yükseltmiştir. 21 Şubat 2013 tarihinde, Zenit ile oynanılan Avrupa Ligi maçında 2 gol atarak başarılı performansını sürdürmüştür. Liverpool-Chelsea karşılaşmasında Suarez, ikili pozisyon sırasında rakibi Branislav Ivanoviç'i kolundan ısırarak 10 maç ceza almıştır.