İnternet üzerinden kolayca erişilebilen sanal kumar siteleri gençlerin hayatını ele geçirmeye devam ediyor. Son yıllarda yaygınlaşan hemen hemen her gencin en az bir kere düştüğü yasa dışı sanal kumar oyunları gün geçtikçe popülerliğini arttırıyor.

Bafra'da neredeyse tüm kafelerde ellerinde telefon, bilgisayar ve tablet gibi cihazların başında toplanan gençler kendilerini bu girdabın içinde buluyor. Erişiminin kolay olması ve çeşitli sosyal medya platformlarından özendirici reklamların yapılması insanların tuzağa düşmesini iyice kolaylaştırıyor.

SANAL KUMAR BAĞIMLILIĞIN ARKASINDAKİ GERÇEK; DEPRESYON VE BUNALIM!

Sanal kumar bağımlılığındaki artış, gençler üzerinde kalıcı ekonomik ve ruhsal sıkıntılara yol açarken, büyük bir kitlesel sorun haline dönüşüyor. Bu bağımlılıktan vazgeçmek isteyen insanlar, ne kadar çabalasa da girdikleri girdaptan çıkmak sandıkları kadar kolay olmuyor.

ÖZENDİRİCİ REKLAMLAR VE SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ BÜYÜK!

Gençlerin sanal kumara bağımlı hale gelmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesi de sosyal medya. Sosyal medyada yer alan sanal bahis ile ilgili gençleri özendirici gönderiler, reklamlar ve benzeri videoların gençler arasındaki sanal kumar bağımlılığını giderek arttırıyor.