Genel seçimlerden önce çıkartılan EYT yasasıyla birlikte neredeyse 2 milyon vatandaş ilk kez emek edilirken, geride kalanlar ise emekli olmak için gün saymaya devam ediyor.

Bu konuda yapılan yeni açıklamaya göre hükümetin bu kez de yaklaşan yerel seçimler öncesinde Bağ- Kur ve SSK'yı eşitleyerek bazı vatandaşların erken emekli olmasını sağlayacağı aktarıldı.

Basına düşen iddialara göre bu yeni düzenlemeyle yaklaşık 1 milyon 100 bin kişinin 5 yıl erken emekli olması beklenirken, detaylar da ortaya çıktı. 

PRİM GÜNLERİ EŞİTLENECEK

SGK ve Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi için meclis açılınca çalışmalara başlanacak.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yakında görüşülecek olan yeni düzenleme, ilk etapta 1 milyondan fazla küçük esnafı ilgilendiriyor.

Bu düzenleme kapsamında, Bağ-Kur'luların prim şartı 9.000 günden 7.200 güne düşürülecek.

Eğer düzenleme kapsamı genişletilirse ve 8 Eylül 1999 öncesini de içeriyorsa, EYT'li Bağ-Kur'lular da 9.000 günü beklemeden 7.200 günle emekli olabilecekler.

MECLİS'İN AÇILMASI BEKLENİYOR

Seçim sonrası harekete geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk olarak emekli ve memurların maaş zamlarıyla ilgili torba yasayı çıkarmıştı.

Şimdi ise Ekim ayında yeniden açılacak olan Meclis'e, Bağ-Kur primlerinin 9.000 günden 7.200 güne düşürülmesiyle ilgili yasa gelecek.

Bu düzenleme, bir sonraki torba yasa ile birlikte daha da detaylandırılacak ve Bağ-Kur'lulara erken emeklilik imkanı sunacak.