TÜVTÜRK, zorunlu periyodik araç muayenelerinde tüm araç sahiplerini sevindiren bir gelişmeyle ön plana çıktı.

Araç sahipleri, bir masraftan daha kurtulmanın yanı sıra TÜVTÜRK'ün daha önce tahsil ettiği ek ücreti geri alacaklar.

Mahkeme kararıyla birlikte TÜVTÜRK'teki komisyon dönemi sona erdi. Bu kararla birlikte milyonlarca aracın muayene sürecinde önemli bir adım atılmış oldu.

Komisyon ücretlerinin kaldırılmasının yanı sıra TÜVTÜRK'ün daha önce aldığı ek ücretleri araç sahiplerine iade etme kararı alındı.

MAHKEME KARARI VERDİ

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'na giden vatandaşların kredi kartıyla ödemeleri sırasında alınan komisyon ücreti, Tüketici Mahkemesi'nin son kararıyla haksız bulundu.

Bu kararın ardından daha önce tahsil edilen komisyon ücretlerinin iade edileceği açıklandı.

Otomobil sahipleri, TÜVTÜRK'e ödedikleri muayene ücretlerinden memnuniyetsizliklerini dile getirirken, randevu almakta zorlanıyorlardı.

81 ilde tüm emeklilere ücretsiz. Emekliler artık tek kuruş ödemeyecek 81 ilde tüm emeklilere ücretsiz. Emekliler artık tek kuruş ödemeyecek

Birçok araç sahibi, nakit paraları olmadığı için kredi kartıyla ödeme yapmayı tercih ediyordu.

Ödedikleri ücretin yeterli olmamasıyla birlikte kredi kartı komisyonu ödemek zorunda kalan vatandaşlar, bu duruma tepki gösteriyordu.

ÖDEME ZORUNLULUĞU YOK

Trabzon'da yaşayan Ömer Altuntaş adlı bir vatandaş araç muayenesi sırasında 2022 yılında ödediği komisyona isyan ederek mahkemenin yolunu tuttu.

Ömer Altuntaş, banka kartı ile yaptığı ödemeden 12.41 lira komisyon ücreti kesilmesinin adil olmadığını savunarak şikayetçi oldu.

Ömer Altuntaş bu adımı ile milyonlarca araç sahibini bu komisyon parasını ödemekten de kurtarmış oldu.

Emsal niteliğindeki karar komisyon ücretlerinden rahatsız olan diğer araç sahiplerinin de zahmete girmeden paralarını geri almasına neden oldu. Altuntaş ise bu hareketi farkındalık yaratmak için yaptığını söyledi.

TÜVTÜRK KESİNTİLERİ İADE EDECEK

Maaş kartıyla ile ödeme yaptığını vurgulayan Altuntaş, komisyon kesintisi için kendisine yasal bir dayanak gösterilmediğini belirtti.

Sonuç olarak kendisine 12.41 liranın iade edilmesi için karar çıktığını aktaran Altuntaş, amacının bilgilendirme yapmak, farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Editör: Tahsin Kurumahmut