Teknolojiye olan ihtiyaçlarımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Öğrencilere tablet ve bilgisayar dağıtacağını açıklayan MEB, geçen yıl binlerce öğrenciyi sevindirmişti. Bu yıl için de tablet ve bilgisayar dağıtımının devam edeceği belirtildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan bu uygulama 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar olan bütün öğrencileri kapsıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere ücretsiz olarak tablet ve bilgisayar dağıtıyor. Tablet ve bilgisayara ihtiyacı olan öğrencilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek yok. MEB tabanı kapsamında ihtiyaç sahibi olan aileler bu teknolojik aletlerden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor.

Tablet ve bilgisayarların dağıtımı için bakanlığın her şehirde hizmeti bulunuyor. SYD Vakıfları aracılığı ile öğrencilere ücretsiz olarak tablet ve bilgisayar veriliyor.

MEB tarafından öğrencilere verilen bu tablet ve bilgisayar desteğinden yararlanmak isteyenlerin 444 06 32 numarası üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi.

KİMLER ÜCRETSİZ TABLET VE BİLGİSAYARDAN YARARLANABİLECEK?

Ücretsiz tablet ve bilgilsayar desteğinden yararlanmak isteyenler için detaylar belli oldu. Düzenli geliri olmayan ve işsiz olan ailelerin çocuklarına öncelik tanınıyor. Muhtaçlık sınırı altında olan aileler yardımdan yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra hane halkının kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda ailelere tablet ve bilgisayar desteği sağlanıyor.