AK PARTİ Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı.
Milletvekili Kırcalı mesajında;

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basmasıyla birlikte Türk Milleti mücadele edecek azmi ve kararlılığı bularak kendisine giydirilmek istenilen esaret gömleğini yırtmak ve vatanını savunmak amacıyla Milli Mücadele'de kendisini zafere götürecek ilk adımı atmıştır.

Ges Projesi Kredisi Komisyondan geçti… Ges Projesi Kredisi Komisyondan geçti…

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışı bir milletin kötü gidişatına son verecek önemli bir dönüm noktasıdır.

19 Mayıs sıradan bir tarih değil, dünya tarihinde birçok yönden eşine rastlanmayan Türk İstiklal Harbinin başlangıcıdır.

19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun adıdır.

19 Mayıs, milletimizin direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının nişanesidir.

19 Mayıs 1919 "yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir" düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür.

Mustafa Kemal Paşa’ya doğum gününü sorduklarında, verdiği cevap “Doğum Günüm 19 Mayıs” olmuş, 1937'de Samsun'a çıkış sürecini, bu dönemdeki kendi ruh halini, Türk milletine duyduğu büyük güveni, Türk gençlerine yaptığı bir konuşmasında şu sözlerle ifade etmişti:

"Ben 1919 senesi Mayıs'ının 19'unda Samsun'a çıktığım gün elimde hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.

İşte ben, bu milli kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım."

“Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım. Samsun’luların hal ve durumlarında gördüğüm, gözlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakarlık; ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmişti.”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 19 Mayıs ruhuyla yetişen geleceğimizin teminatı gençlerimizle el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde 2053 ve 2071 vizyonumuza emin adımlarla yürüyeceğiz, hep birlikte Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz.

Gençlerimizde Türkiye’nin aydınlık yarınlarını görüyor, heyecanlanıyoruz. Gençlerimiz, muassır medeniyetler seviyesine çıkma yolculuğunda hayal ederek, çalışarak ve üreterek Türkiye Yüzyılı vizyonumuza güç vermektedirler.

Bağımsızlığa giden yolda ilk adımın atıldığı, istiklal meşalesinin yakıldığı bu müstesna gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Editör: Tahsin Kurumahmut