Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından hazırlanan programa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Okatan, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, Müdür Yardımcısı ve Türkçe Okutmanı Ülkü Çalık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan program Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan’ın TÖMER’in yönetimi, öğrenci yapısı ve eğitim sistemi hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Merkezlerinde 13 ülkeden 35 öğrencinin bulunduğunu ifade eden Yrd. Dr. Birol Büyükdoğan, “Sevgi, dostluk kardeşlik ve dil öğrenme isteği bir arada olduğu anda dil öğrenmek çok kısa sürede gerçekleşebiliyor. Türkçe zor diyoruz. Bu dili öğrenmenin çok zor bir mesafe olmadığını, zor bir süreç olmadığını, istek olduğu anda çok şeylerin başarılabileceğini burada görmüş oluyoruz” dedi.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise, “Konya içinde olsanız da, Konya dışına çıksanız da, Konya’nın ve Karatay Üniversitesi’nin gönlünüzde daha farklı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla fırsat buldukça yine birlikte olmayı ümit ediyorum. İnşallah sizler her fırsatta buraya geleceksiniz. Sizden sonraki arkadaşlarımızla gerek sosyal medyada, gerek yüz yüze bu tecrübenizi, birlikteliği coşkuyu yaşayacaksınız. Bizler de sizlerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ben sizleri tanımaktan duyduğum memnuniyeti tekrar dile getirmek istiyorum. Ümit ediyorum ki sizlere iyi bir ev sahipliği yapabilmişizdir. Eğer sizler böyle düşünüyorsanız bizler daha mutluyuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TÖMER’de Türkçe eğitimlerine devam eden yabancı öğrenciler, kendi ülkelerinin tanıtımını yöresel kıyafetlerini giyerek yaptı. İlk olarak ülkeleri hakkında bilgi veren Somalili öğrencilerin söylediği “İstiklal Şarkısı” büyük beğeni topladı. Ardından kürsüye çıkan Kazakistanlı öğrenci Kuminay Zhubathova’da giydiği yöresel kıyafetiyle ilgi odağı oldu. Eğitim gördüğü Konya’da bir Türk ile evlenen Kazakistanlı öğrenci, ülkesini videolu bir sunum yaparak anlattı. Sunumlarını bozuk aksanlarıyla Türkçe yapan öğrencilerin zaman zaman zorlanmaları renkli görüntüler oluşturdu. Program diğer yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıtması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.